Шкіра невбитого ведмедя. Регіонали заговорили тезами ленінців

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.11.2009 17:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8543

Партія регіонів, яка має у парламенті найбільшу фракцію, після президентських виборів претендуватимуть на прем’єрське крісло.

Про це заявив на прес-конференції заступник Лідера, Борис Колесников.

Формуванння уряду - це не мета, а засіб реалізації нашої програми. А інструментом формування уряду є Верховна Рада. Залежно від того, якаких ми матимемо партнерів у ВР, буде сформовано новий уряд», - наголосив Колесников.

Він зазначив, що рішення по кандидатурі прем'єр-міністра буде ухвалено на зборах фракции, і додав, що в її складі "є декілька Героїв України, які отримали ці звання за економічні досягнення. Тому з кадрами проблем не буде і давати оголошення у газети щодо працевлаштування не доведеться".

Заява Колесникова не викликала ентузіазму серед народних обранців.

"Партія регіонів отримала більшість в обласній раді Донеччини, її представники в держобладміністрації, керівниками всіх рівнів... Чи це допомогло Донецькій області у вирішенні нагальних питань? – Ні. То ж хто сказав, що Партія регіонів має управлінців, які врятують економіку України?", - прокоментував народний депутат Юрій Гримчак заяву Колесникова про те, що ПР боротиметься не тільки за президентське а й за прем’єрське крісла.

"Зараз, за словами представників Партії регіонів, центральна влада, мовляв, заважає їй побудувати світле майбутнє в певному краї. Але ж півтора роки вони мали і власних управлінців на Донеччині, і свого прем’єр-міністра. Та хіба на Донеччині стало жити краще? Свій екзамен ПР не склала", - додав Гримчак.

На думку нардепа, ПР, "звичайно, має право знов боротися за прем’єрство. І сіль навіть не в тому, що 57% українців проти перебування на посаді Президента двічі судимого… Річ в тім, що Україна звикла до певного рівня демократії у суспільстві. Бо саме за це вона боролася на Майдані".

"А Партія регіонів несе ознаки тоталітарності. Наприклад: вождізм. Культ високого керівника. ПР схильна до примітивного фетишизму – це її культ синьо-білого у всьому. Якась напіввійськова система підпорядкування в партійній структурі. Тобто речі, чужді сучасній Україні і її демократії. Це те, що ПР автоматично спробує перенести на країну, що розів`ється у своїх проявах і за що, опинись вона при абсолютній владі, її зненавидить молоде і старше покоління. І зрештою це виродиться в наступну велику політичну кризу в Україні", - підкреслив Гримчак.

«Тому Україні на даному етапі потрібна стабільна політична сила, яка б не дратувала націю, не ділила на біле, синє чи руде, а змогла її згуртувати навколо великої мети. А Партія регіонів її дратує, на жаль. І лякає», - резюмував народний обранець.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.