Уряд утворить мережу державних аптек і медпунктів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.11.2009 18:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8544

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про створення державної мережі аптек.

Про це повідомив Міністр охорони здоров'я Василь Князевич.

"Прийнято рішення про створення державної мережі аптек… Але це не значить, що недержавні аптеки будуть закриватися. Просто будуть державні аптеки, де будуть чітко регулюватися ціни… Щоб незахищені верстви населення отримували необхідну допомогу і ліки за доступними цінами", - зазначив Міністр.

Як відомо, з ініціативою створення державної мережі аптек виступила Прем'єр-міністр України. Ще 2 листопада на брифінгу Юлія Тимошенко заявила: "Ми зробимо все для того, щоб в Україні в той час, коли ми це зможемо зробити, з’явилася необхідна мережа державних аптек для того, щоб ми мали можливість руйнувати монополію на фармацевтичному ринку".

"Великою помилкою було те, що за попередні роки всі аптеки були приватними, і це означає, що держава за ті попередні роки не створила спеціальної системи аптек, які можуть забезпечуватися державою і можуть робити демонополізацію внутрішнього ринку", - додала Юлія Тимошенко.

Князевич повідомив, що Кабінет Міністрів виділив 100 млн. грн. на фінансування пунктів невідкладної медичної допомоги.

"Є доручення Прем’єр-міністра і прийнято рішення фінансування і виділення із стабілізаційного фонду 100 мільйонів гривень для фінансування відділень невідкладної медичної допомоги відповідно до програми екстреної медичної допомоги… Уже вирішено багато організаційних питань по цій програмі",- сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.