У Києві демонтували пам’ятник одному із організаторів Голодомору

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.11.2009 00:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8547

У Києві було демонтовано пам’ятник радянському діячу Григорію Петровському, встановлений на вулиці Грушевського, 1 в Печерському районі міста.

Так виглядав пам’ятник Петровському в Києві

Про це повідомили в Центрі досліджень визвольного руху. За інформацією Центру, саме Петровський був одним із організаторів Голодомору 1932-33 років в Україні.

В 30-ті роки минулого століття Петровський був головою Всеукраїнського центрального виконавчого комітету, головою Всеукраїнського революційного комітету. З боку України підписав Договір про створення СРСР і був одним зі співголів ЦВК СРСР. Також був головою Всеукраїнського ЦК незаможних селян, обіймав важливі посади в Комінтерні.

"Проведена під керівництвом Петровського примусова колективізація села й вилучення хліба призвели до Голодомору 1932-1933 років. Штучно створений геноцид українського народу забрав життя в десятка мільйонів людей", - нагадали у ЦДВР.

Нагадаємо, у листопаді минулого року київська влада вже демонтувала пам'ятник іншому радянському діячу - Станіславу Косіору, причетному до організації Голодомору та репресій в Україні.

Раніше КМДА ініціювала знесення 27 радянських пам'ятників у столиці, серед яких 17 пам'ятників Володимиру Леніну, 2 - Надії Крупській, 2 - Феліксу Дзержинському, по 1 - Станіславу Косіору, Григорію Петровському та Михайлу Калініну.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.