ЄЦ ліг під Януковича

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 26.11.2009 13:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8553

У “Єдиному центрі” розкол через погляди на своє політичне майбутнє, його члени шукають політичний притулок в інших політичних силах.

Як пише "Дєло", одна частина, включаючи керівництво партії, схиляється до того, щоб на виборах президента зберегти нейтралітет і не підтримувати жодного кандидата.

Інші ж шукають підтримки у великих політичних силах.

Половина членів партії схиляється до того, щоб віддати перевагу на президентських виборах Віктору Ющенку. Активний його прихильник у ЄЦ – депутат Віктор Тополов.

Серед місцевих осередків партії на бік Ющенка, насамперед, готова перейти частина Тернопільської облорганізації. "Так, справді, люди ведуть переговори про те, щоб працювати в штабі Ющенка... Я їм цього заборонити не можу", - заявив газеті голова Тернопільської облорганізації ЄЦ Сергій Тарашевський.

Крім того, він не виключив, що й сам буде підтримувати Ющенка: "Ця моя особиста думка як фізособи, але глобальне рішення прийме "Єдиний Центр" на з'їзді".

Тарашевський також не виключив, що ЄЦ, з'їзд якого пройде лише в лютому, напередодні другого туру президентських виборів, вирішить абстрагуватися і не підтримувати жодного з кандидатів.

А губернатор Тернопільщини Юрій Чижмар, призначений на посаду з руки екс-глави секретаріату президента і лідера ЄЦ Віктора Балоги, заявив, що буде голосувати за Ющенка, підкресливши при цьому, що він не є членом "Єдиного центру".

Друга половина членів ЄЦ орієнтується на прем'єр-міністра.

Зокрема, допомогти Юлії Тимошенко перемогти на виборах президента зголосився депутат Михайло Полянчич. Він готовий очолити штаб Тимошенко в Хмельницькій області, де губернатор – Іван Гавчук – теж член "Єдиного центра".

Правда, у БЮТ обурені чутками про призначення Полянчича головою їхнього штабу. Останні 10 років цей штаб очолює "бютівець" Олександр Буджерак – і він відмовляється ділити лідерство в області з "чужинцем": "Якщо подібне трапиться, я цього так не залишу".

А лідер ЄЦ Віктор Балога, за інформацією газети, узявся забезпечити перемогу голові Партії регіонів Віктору Януковичу. Це підтвердили в Партії регіонів.

"Так, переговори майже закінчилися, вони працюють на нашу підтримку, а ми залишаємо контроль над Закарпаттям за Балогою", - зазначив співрозмовник видання.

Про те, що тамтешні "балогівці" упритул працюють на Януковича, раніше заявляв заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.