Електронна пошта буде з марками

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 26.11.2009 15:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8556

У США розроблено технологію, яка дозволить постачати електронні листи марками. Це має підвищити довіру змучених спамом одержувачів до листів з банків та інших компаній.

Про це повідомляється в блозі The Wall Street Journal.

Компанія Epostmarks спільно з Goodmail Systems розробила технологію Postmarked Email, що отримала схвалення Поштової служби США. Технологія дозволяє постачати електронну пошту марками, що включають дату і час, а також відомий логотип Поштової служби з зображенням голови орла. Крім того, користувачі поштових сервісів AOL і Yahoo! побачать на цих листах особливу позначку у вигляді конверта з блакитною стрічкою.

Цей сервіс націлений на корпоративних клієнтів, які бажають, щоб їхні листи не були проігноровані одержувачами.

Зараз адреса відправника в email може бути легко підроблена. Крім того, дана адреса відправника одержувачу може бути й зовсім не відома, так що визначити справжність листів, скажімо, з банку стає ще складніше.

"Відповідно до недавнього дослідження, близько 50% споживачів заявили, що видаляють електронні повідомлення з банків навіть не читаючи, - говорить Джейсон Кертіс, керівник компанії Epostmarks. - Оскільки я не можу довіряти повідомленню, я просто видаляю його, навіть не знаючи, про що в ньому йдеться ".

Однак якщо ця послуга приживеться, неважко передбачити швидку появу фішингових листів із доданим до них зображенням орла. Є підозра, що наявності лише однієї цієї картинки цілком вистачить для того, щоб ввести в оману більшість звичайних користувачів.

Нагадаємо, згідно з результатами дослідження, проведеного у квітні фахівцями корпорації Microsoft, більше 97% електронних повідомлень, що відправляються через Інтернет, є спамом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.