Відлуння грипозного мільярду. Президента Ющенка упіймали на брехні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.11.2009 18:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8559

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що 1 млрд. грн., які планується виділити на боротьбу з епідемією грипу – неемісійні кошти.

Про це вона заявила на брифінгу.

Тимошенко зазначила, що сьогодні на позачерговому засіданні Верховної Ради Голова Бюджетного комітету Микола Деркач, який не входить до фракції БЮТ, процитував лист Голови Національного банку України до Комітету, в якому НБУ засвідчує готовність направити свій прибуток до Державного бюджету.

Крім того, за словами прем’єр-міністра, Голова НБУ подав на Раду НБУ документ, в якому він стверджує про наявність мільярду неемісійних коштів, які вони готові передати на підготовку до можливої другої-третьої хвилі пандемії.

«Саме тому причини, які наводить Президент, що він не підписав цей Закон, тому що це емісійні кошти, не підтверджується ні НБУ, ні Бюджетним комітетом, ні урядом», - наголосила Юлія Тимошенко.

Як повідомлялося раніше, коментуючи законопроект, Президент наголосив, що відповідно до фінансового плану НБУ, станом на 1 січня 2010 року, його баланс становитиме близько 600 млн. грн. перевищення доходів над витратами. Тому Нацбанк у разі набуття чинності законом буде змушений здійснити емісію – тобто надрукувати гроші.

«Якщо йдеться про емісію, то Прем'єр-міністр має право ініціювати закон, парламент може його приймати, але я завжди буду накладати вето», - сказав Ющенко. За словами Президента, Верховна Рада може його подолати, але тоді слід сказати правду, що це емісія.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.