Вшанування творця Голодоморів. Комуністи відкрили відреставрованого ідола – без крові не обійшлося

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 27.11.2009 13:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8561

Сьогодні у Києві двоє чоловіків облили червоною фарбою пам’ятник Володимиру Леніну під час церемонії його відкриття після ремонтно-реставраційних робіт.

Люди, які зібралися з нагоди церемонії відкриття монумента, відреагували миттєво – побили цих чоловіків, причому досить сильно. Представники міліції, яких було тут сотні, не особливо заважали чинити самосуд.

В результаті обох порушників порядку забрала міліція.

Пошкоджений пам`ятник В.Леніну відреставрували за кошти Комуністичної партії України.

Прихильники кривавої ідеології продовжують справу свого ідола

Водночас, як повідомила прес-служба ВО “Свобода”, на Бессарабці відбувається акція протесту, організована ВО “Свобода” та Комітетом декомунізації проти відкриття пам’ятника В.Леніну. Понад дві сотні українських націоналістів з національними, «свободівськими» та червоно-чорними прапорами, які висловлюють свій протест проти встановлення пам’ятника В.Леніну, зупинили колони спецпідрозділу МВС «Беркуту», перегородивши їм дорогу.

Як повідомлялося раніше, 30 червня ц. р. члени праворадикальної націоналістичної організації пошкодили пам`ятник Леніну в центрі Києва - відбили йому ніс і руку. За даним фактом було порушено кримінальну справу за ч. 2. ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України і затримано 5 осіб. Вони пояснили свої дії тим, що в Україні не виконується Указ Президента України Віктора Ющенка «Про додаткові заходи щодо вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні», в якому, зокрема, йдеться про демонтажу пам’ятників і пам’ятних знаків, присвячених особам, які причетні до організації та здійснення голодоморів і політичних репресій в Україні.

Пам`ятник Леніну був встановлений на столичному бульварі Т.Шевченка і відкритий 5 грудня 1946 року, під час третього Голодомору. Автори пам’ятника – скульптор С.Д.Меркуров, архітектори – А.В.Власов та В.Д.Єлізаров. Висота фігури вождя 3,45 метри, вона висічена з темно-червоного полірованого граніту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.