Реформа для своїх

Автор/джерело -  © FINANCE.UA



Дата публiкацiї - 11.09.2006 18:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=858

Пинзеник вважає, що податкову реворму намагаються підмінити низькими податками для обраних

Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник висловив стурбованість із приводу намірів нового уряду втягти Україну у борги, збільшуючи дефіцит бюджету.

Як повідомили в прес-службі партії "Реформи і порядок", В.Пинзеник, коментуючи намір нового керівництва Мінфіну збільшити дефіцит бюджету, сказав: "Очевидно, апетити ростуть. Хочеться більше витрачати грошей".

Колишній керівник головного фінансового відомства держави звернув увагу, що витрачати державні кошти планується нібито на інвестиції, що насправді означає фінансування приватного бізнесу і відновлення сумно відомої системи "відкатів". Покриття виникаючого дефіциту за рахунок збільшення державного боргу В.Пинзеник також вважає дуже небезпечною тенденцією.

Занепокоєння екс-міністра фінансів викликає також "спроба підмінити податкову реформу зниженням податків для обраних - так звані вільні економічні зони (СЕЗ) і території пріоритетного розвитку, де право не платити податки одержують тільки обрані суб'єкти господарювання".

"Відкриття СЕЗ приведе до втрати бюджетом майже 12,5 мільярдів гривень", - підкреслив В.Пинзеник. На його думку, "це явище не буде сприяти інвестуванню, тому що воно дискримінує суб'єктів господарювання, у тому числі й національного виробника".

За словами екс-міністра фінансів, відповідно до попередніх розрахунків, "витрати бюджету, які планує новий уряд, уже становлять майже 14 мільярдів, а ресурс бюджету - 2,5 мільярдів. Отже, такий бюджет неможливо буде виконати в умовах відновлення податкових пільг".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.