“Перший канал” російського ТБ розфарбував “Попелюшку”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.12.2009 00:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8584

Відомий радянський фільм “Попелюшка”, відзнятий режисерами Надією Кошеверовою і Михайлом Шапіро, пройшов повну реставрацію і процес колоризації.

Яніна Жеймо у фільмі “Попелюшка”

Як повідомляє РІА Новості, всі роботи були виконані за замовленням "Першого каналу" російського телебачення.

"Це фільм 1947 року, відповідно, плівка знаходилася в надто жалюгідному стані, як і звукова доріжка. На замовлення" Першого каналу "було зроблено ремастеринг звуку, повна реставрація, а потім і колоризація зображення", - підтвердили в прес-службі телеканалу, не уточнивши, яка компанія займалася відновленням "Попелюшки".

Нагадаємо, що головні ролі у фільмі за п'єсою Євгена Шварца зіграли Яніна Жеймо, Ераст Гарін, Олексій Консовский, Василь Меркурьєв, Фаїна Раневська та інші відомі артисти. Варто відзначити, що в 1967 році картина вже проходила реставрацію.

Відтепер у кінофонді будуть зберігатися два варіанти фільму - відреставрований чорно-білий і кольоровий. Коли оновлену версію зможуть побачити глядачі, поки не уточнюється.

Раніше повідомлялося про намір "Першого каналу" розфарбувати й інші класичні радянські фільми. Мова йшла про картини "Волга-Волга" і "Веселі хлопці".

Представники компанії особливо підкреслювали, що ніякого втручання в режисерський задум, монтаж і звукове оформлення не планується.

У 2009 році напередодні Дня Перемоги на екран вийшли кольорові версії телесеріалу "17 миттєвостей весни" (режисер Тетяна Ліознова) і "В бій ідут лише старики" Леніда Бикова.

Реакція громадян Росії на колоризацію радянської класики була неоднозначною. Так, організація "Комуністи Петербурга і Ленінградської області" порахували розфарбованого Штірліца фальсифікацією історії. 13 травня лідер організації Сергій Малінковіч організував "Рух проти колоризації і спотворень радянського кіно". Метою цієї організації є боротьба проти кольорових версій радянських кінофільмів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.