Споконвічні типу брати. У Москві чергове антиукраїнске шоу під наші вибори

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 1.12.2009 12:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8589

Мер Москви Юрій Лужков заявляє, що мерія російської столиці має намір відстоювати інтереси російськомовного населення в Україні.

про це він заявив, виступаючи сьогодні на Всесвітньому конгресі співвітчизників у Москві.

«Ситуація з російською мовою і гуманітарними правами російських співвітчизників складається по-різному в різних країнах, і, на жаль, ми можемо говорити, що після розпаду Радянського Союзу в багатьох країнах СНД ситуація складається абсолютно незадовільно», - сказав він. На його думку, в Україні «жорстко і цинічно видавлюється російська мова і порушуються права російськомовного населення».

Лужков упевнений, що ця проблема останніми роками штучно виникла в Україні.

«Проблема лежить не у ставленні до російської мови і росіян за національністю з боку братського для нас українського народу, а становище визначається ставленням офіційної влади цієї держави і до нашої країни, і до російського народу», - заявив він, додавши, що таке ставлення «сформувалося в націоналістичних структурах України і підтримується з-за кордону».

«Ми не можемо відсторонено спостерігати за таким ставленням до російських людей і російської мови. Повністю розділяємо оцінки і висновки, що міститися в серпневому посланні Президента РФ до Президента України», - сказав Лужков.

За його словами, мерія активізувала роботу в цьому напрямі - щодо підтримки тих організацій, які протидіють «націоналістичним силам».

«Ми енергійно підтримали створення всеукраїнської громадської організації «Російськомовна Україна», - сказав він. За його словами, це перший випадок, коли на перший план цього руху виходять правозахисні аспекти всього російськомовного населення України в цілому. Він зазначив, що такі дії актуальні для ряду інших країн СНД.

«Уряд Москви боротиметься за права росіян», - заявив він. За його словами, до такої роботи мають підключитися і федеральні органи влади.

Він нагадав, що 23 вересня Мосміськдума ухвалила закон про підтримку російських співвітчизників за кордоном. Через цей закон дістала можливість формувати бюджетні витрати для вирішення завдань співвітчизників.

ВІд “Аратти”: Лужков - провокатор і брехун, що загальновідомо. Власне, на його побрехеньки можна було б не звертати увагу, оскільки шоу відбувається у Москві, і власне, ми, українці можемо хіба що вимагати від МЗС відповідних адекватних кроків, наприклад, щодо захисту законних прав етнічних українців, що мешкають у Росії, на збереження власної самобутності. Не від Кремля, звичайно вимагати, а від міжнародних організацій, оскільки тільки так можна примусити тамтешніх керманічів бодай щось зробити.

Проте, непокоїть інше. На цьому постановочному збіговиську де рясно поливають брудом нашу державу та її народ, присутня делегація народних депутатів України від Партії регіонів. При тому явно не з метою припинити брехню і наклепи, розповівши правду російськму народові. Ні, ці "народні обранці" із ентузіазмом плескають у долоні, і заглядаючи у рота московським товаріщам не тільки піддакують, а й тиражують політичні фантазії, затверджені кремлівськими сценаристами.

Виникає питання: який народ і якої держави їх обирав? Де, в якому законі нардепові дозволено антидержавну діяльність? При тому, що тільки СБУ і ГПУ "не помічають", що ця діяльність триває системно і багато років і судячи із слів Лужкова - за певну платню.

То ж які і чиї національні інтереси буде відстоювати лідер ПР Віктор Янукович, якщо його оберуть Президентом? Очевидно - він ніколи не буде Президентом України, у найкращому для нього випадку - буде губернатором Кремля у хохляндії чи малоросії. Це у випадку, якщо у нас не стане розуму побачити хто є хто, перед тим, як голосувати.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.