Космос готує киянам новорічний подарунок

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 1.12.2009 12:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8590

Наступного року команда мера Києва Леоніда Черновецького ініціює підвищення тарифів на проїзд у метрополітені до 2,52 грн., у наземних видах транспорту – до 1,90 грн.

Про це говориться в «Концепції приведення тарифів на послуги з перевезення пасажирів міським пасажирським транспортом загального користування, що працює у звичайному режимі руху, до економічно обґрунтованого рівня», повідомила прес-служба столичної фракції БЮТ.

«Згідно з цим документом тарифи за проїзд у метрополітені мають складати 2,52 грн., а за проїзд наземними видами міського пасажирського транспорту, що працює у звичайному режимі руху, доведеться викласти 1,90 грн. І ці цифри чиновники КМДА чомусь називають «економічно обґрунтованими?!», - зазначив депутат Київради від БЮТ Сергій Мельник.

Мельник зазначив, що у концепції майже незмінним залишається фонд заробітної плати для працівників КП «Київпастранс» та КП «Київський метрополітен». Натомість різко збільшуються видатки на амортизацію.

«Так, порівняно з фактичними витратами на амортизацію минулого року, метрополітен планує цього року «витратити» майже у 2,5 рази більшу суму, а КП «Київпастранс» таку саму різницю намагається закласти між запланованими показниками 2009 та 2010 років. Для команди Черновецького це й стає левовою часткою економічного «обґрунтування» необхідності підвищити тарифи на проїзд у 2010 році», - пояснив Мельник.

«Натомість заплановано суттєве скорочення загального обсягу перевезених комунальним транспортом пасажирів між 2008 та 2010 роками. Необґрунтованим збільшенням собівартості проїзду при надуманому скороченні пасажиропотоку чинна міська влада заганяє киян у нові тарифні лещата!» - наголосив депутат.

Також він зауважив, що у 2008 році послугами «Київського метрополітену» скористались 663,9 мільйони пасажирів, на 2009 р. підприємство запланувало загальний обсяг пасажироперевезень на рівні 515,1 млн. осіб, у 2010 – 517,8 млн.

У наземному транспорті КП «Київпастранс» торік проїхало 624,2 млн. пасажирів, цього року заплановано перевезти на третину менше – 485,6 млн. осіб.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.