Хуторянське хамство. На урочистоті з нагоди річниці Всеукраїнського референдуму не запросили Кравчука

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 1.12.2009 15:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8593

Перший Президент України Леонід Кравчук вважає, що відлік незалежності держави слід починати з 1 грудня 1991 року за результатами проведення Всеукраїнського референдуму.

Про це політик заявив сьогодні на прес-конференції в Києві.

Він наголосив, що саме результати референдуму, коли шляхом прямого волевиявлення більше 90% громадян схвалили Акт проголошення незалежності України, стали визначальними для подальшого міжнародного визнання країни.

“Вважаю, що саме з цього часу треба починати відлік української незалежності”, - сказав перший Президент України.

Він підкреслив, що світ почав визнавати Україну як незалежну державу саме після всеукраїнського референдуму.

“На жаль, ми не надаємо цьому такого великого значення, як ця подія заслуговує”, - зауважив політик.

Перший Президент також повідомив, що не отримував запрошення на офіційні урочистості з нагоди 18-ї річниці Всеукраїнського референдуму, які відбулися сьогодні у Києві в “Українському домі” на участі чинного глави держави Віктора Ющенка.

“Можливо, у них є інші завдання, наміри, які не співпадають з тим, що я сьогодні заявляю, думаю і які політичні висновки роблю”, - пояснив Кравчук з огляду на своє критичне ставлення до діяльності Президента Ющенка.

Від “Аратти”: загальновідомо, що існують певні межі в усьому, в тому числі і в політичній боротьбі. Зрозумло, що в кожної держави є дати, які святкують усі, залишаючи осторонь політчині протиріччя та змагання.

Для нас, українців, очевидно, одними із таких свят є День Незалежності і 1 грудня. У ці дні, в офіційних урочистостях і за здоровим глуздом, і за протоколом, мають брати усі Президенти України, тим самим сиволізуючи безперервність української влади, спадкоємність і прогнозованість державного курсу.

Натомість, напротивагу гучним словам, які сьогодні озвучив Президент Віктор Ющенко, його дії засвідчили протилежне.

Тому, ми, виборці, візмемо на себе сміливість нагадати вам, Вікторе Андрійовичу, що держава Україна - це не ви. Україна - це ми, мільйони громадян, які тичасово довірили вам булаву влади. І тепер нам стало очевидно, що її вага виявилася за важкою, аби ви, Вікторе Андрійовичу, зрозуміли і її значення, і суть своєї посади.

Втім, як і більшість політиканів розливу Кучми, які навряд чи можуть претендувати на право презентувати наші, пересічних українців, інтереси у владі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.