Російські чекісти покинуть Україну?

Автор/джерело -  © NEWSru



Дата публiкацiї - 1.12.2009 17:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8596

Контррозвідка ФСБ Чорноморського флоту Росії припиняє свою діяльність в Криму, офіцери особливого відділу покидають Севастополь.

Про це повідомило РІА "Новості" у вівторок джерело в російських силових структурах. Раніше українська сторона надала командуванню ЧФ РФ список з 19 співробітників ФСБ РФ, які повинні покинути Севастополь до 28 грудня.

"Командування особливого відділу вже покинуло Севастополь, оперуповноважені закривають документацію. Офіцери контррозвідки Чорноморського флоту будуть переведені з Севастополя до Новоросійська", - сказав співбесідник агенції.

Він нагадав, що російські контррозвідники знаходилися в Криму легально, з дозволу української сторони, яка висловлювала спдівання на те, що офіцери ФСБ і Служби безпеки України (СБУ) спільно протистоятимуть погрозам тероризму і екстремізму в Севастополі.

Проте після грузино-осетинского конфлікту в серпні 2008 року ставлення до російських контразвідників змінилося в негативну сторону. Глава СБУ Валентин Наливайченко заявив раніше, що українські спецслужби мають намір замінити офіцерів ФСБ у виконанні їхніх функцій. В той же час командувач Чорноморським флотом віце-адмірал Александр Клєцков заявив, що не допустить українських контррозвідників на кораблі і в частини флоту.

Як відзначило джерело, останнім часом українські власті розгорнули широкомасштабну інформаційну війну проти флотських контррозвідників.

"Будь-який проросійський мітинг, будь-яка проросійська акція кримчан виставлялася як робота ФСБ, розбита вітрина з українською символікою подавалася обивателеві, як диверсія, підготовлена російськими спецслужбами, що знаходяться в Севастополі", - сказав співбесідник агенції.

За його словами, щоб уникнути провокацій було ухвалено рішення тимчасово перевести особливий відділ до Новоросійська принаймні до того моменту, коли в Україні пройдуть в січні нові вибори в органи державної влади.

Тим часом представники командування ЧФ неодноразово заявляли, що розцінюють відхід офіцерів контррозвідки з Севастополя, як спробу послабити безпеку флоту. "Ми сподіваємося, що після парламентських виборів(?) в Україні ситуація зміниться, і російський Чорноморський флот зможе нормально функціонувати в Криму", - сказало джерело.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.