Справа Гонгадзе. ГПУ творчо перекладає висновки іноземних експертів

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 1.12.2009 19:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8597

ГПУ має намір до 7 грудня усунути окремі неточності перекладу на українську мову висновків фоноскопічної експертизи плівок колишнього співробітника президентської охорони Миколи Мельниченка, зокрема у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це журналістам повідомив генеральний прокурор Олександр Медведько.

«Експертиза, вона завершена, переклад завершений, але є певні неточності. Ми зараз це питання погоджуємо з експертами. Зараз працюємо в цьому плані, робота буде буквально завершена на цьому тижні в остаточному варіанті», - сказав Медведько.

При цьому він додав, що йдеться зокрема про специфічні терміни, які мають бути узгоджені з експертами.

Він додав, що в цьому плані Генпрокуратурі має допомогти представник Німеччини, яка брала участь в проведенні експертизи, оскільки вона володіє російською мовою.

Генпрокурор наголосив, що ці неточності не впливають на суть справи.

Нагадаємо, Генпрокуратура вивчає перекладені з англійської на українську мову висновки фоноскопічної експертизи плівок Мельниченка у справі про вбивство Гонгадзе.

Генпрокуратура отримала висновки фоноскопічної експертизи плівок Мельниченка наприкінці жовтня, яка була завершена на початку жовтня європейськими експертами.

Гонгадзе зник 16 вересня 2000, потім у лісі під Києвом знайшли його обезголовлений труп.

Із зникненням Гонгадзе в Україні розгорівся політичний скандал навколо можливої причетності до цього вбивства колишнього Президента Леоніда Кучми, колишнього голови Адміністрації Президента, нині голови Верховної Ради Володимира Литвина, колишнього голови Служби безпеки України Леоніда Деркача.

Значною мірою скандал з приводу причетності зазначених осіб грунтувався на плівках Мельниченка.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.