Google обмежить безкоштовний доступ до новин

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 2.12.2009 14:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8599

Найбільший світовий інтернет-пошуковик Google обмежить безкоштовний перегляд новин, доступ до яких раніше був можливий за допомогою програми First Click Free (Перший клік безкоштовно).

Це може бути обумовлено тиском медіамагната Руперта Мердока.

"Хоча ми раді, що велика кількість видавців вже використовують First Click Free, ми виявили, що деякі з тих, хто готовий спробувати цю програму, відчуває занепокоєння у зв'язку з людьми, такими, що порушують сам дух First Click Free, щоб отримати доступ практично до всіх матеріалів сайту ", - йдеться в заяві Google, опублікованій у блозі компанії.

"Ми вирішили дозволити видавцям обмежити кількість доступів в рамках First Click Free до п'яти вільних доступів за день на одного користувача", - заявив Google.

Однією з причин запуску програми First Click Free у жовтні Google називає той факт, що "створення високоякісних інформаційних матеріалів є нелегким і в багатьох випадках дорогим заняттям". Передбачалося, що перший клік користувача на знайдений в пошуку Google матеріал дасть йому доступ до його повного вмісту, однак видавці, які застосовують First Click Free, можуть заблокувати доступ до інших розділів і сторінок сайту.

ЗМІ відзначають, що рішення Google про обмеження безкоштовного доступу прийняте майже одночасно з погрозою медіамагната Руперта Мердока позбавити пошуковик та інші великі інтернет-ресурси можливості індексації видань, що належать йому, серед яких, зокрема, газети Times, Wall Street Journal.

Мердок критикував Google за "злодійство" матеріалів без будь-якої компенсації від отримання рекламних доходів.

За деякими даними, Мердок вів переговори з Microsoft, щоб зробити матеріали належної йому медіакорпорації News Corp. доступними виключно через Bing - новий пошуковик гіганта програмного забезпечення.

Раніше Мердок заявляв про намір зробити платним вміст веб-сайтів всіх належних йому ЗМІ.

Нагадаємо, у вересні Google представив новий новинний сервіс Fast Flip, відмінна риса якого - інноваційний інтерфейс, з яким читання новин в Інтернеті нагадує перегляд газет або журналів за допомогою звичайного гортання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.