Народ підштовхують до Майдану-2

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 2.12.2009 14:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8600

Верховна Рада відмінила проект змін до законодавства про вибори Президента.

Депутати розглядали закон впродовж двох днів і провалили всі поправки.

Унаслідок цього чинним залишився закон, до якого мали претензії Президент, Конституційний Суд та Венеціанська комісія щодо його недемократичності.

Як заявив Іван Заєць, редакція закону, яка залишається чинною, "не гарантує прозорих виборів, призведе до зловживань напруги на виборах".

"Якщо одна сила думає, що в неї потенціал рейдерів більший, ніж в інших, ви глибоко помиляєтеся. Ви битиметеся між собою, а страждатимуть виборці. Мені дивно, що вчора й сьогодні ламали цю комедію", - заявив депутат.

"Схема ліквідації цього закону була дуже простою – не приймати поправки, норми президентського закону не голосувати. Ми спустили цей законопроект", - додав Заєць.

Водночас регіонал Олександр Єфремов запропонував працювати з чинним законом і ухвалити новий проект з урахуванням претензій КС.

Як відомо, влітку депутати БЮТ і ПР спільно ухвалили зміни до закону про вибори, які були розкритиковані президентом, Конституційним Судом та Венеціанською комісією.

Після рішення КС депутати в першому читанні внесли відповідні поправки до закону, але внаслідок голосування у вівторок-середу ці зміни були провалені. Таким чином, закон лишився в літньому варіанті.

Від “Аратти”: усі бажаючі мали змогу на власні очі побачити, як відбувалося постатейне голосування цього законопроекту.

Табло у залі показувало відсутність конституційної більшості народних обранців, тобто - більше 300. І це відповідало дійсності - фізично були присутні президія, виступаючий з трибуни та нечислені депутати, приблизно півсотні.

Цього "явища природи" не бачив тільки головуючий - перший віце-спікер Олександр Лавринович, який мав цілковите право припинити засідання з причини відсутності кворуму у залі. Проте, вочевидь, ні йому ні Партії регіонів, яка делегувала його на цю посаду.

Як і не потрібна була чітка законодавча база виборів Президента і Віктору Януковичу, і Володимиру Литвину, і Петру Симоненку, і Віктору Ющенку, чиї депутати добросовісно "проголосували ногами".

Так що їхні ляси про законність та інші побрехенькі можна, без сумнівів, вважати дешевим лохотроном.

Тідьки одного не урахували пани-лохотрощики: той хто п'ять років тому вийшов на Майдан відстояти своє право на вільний вибір - вийде і вдруге, і в третє. Тільки навряд чи так мирно, як минулого разу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.