Засвітилися перші технічні кандидати

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 2.12.2009 15:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8602

Аналіз складу комісій вже показує, хто і чиї технічні кандидати.

Про це на прес-конференції повідомив голова Правління КВУ Олександр Черненко.

"Чомусь члени комісій, які під час останніх трьох-чотирьох виборів були представниками В.Януковича, зараз є представниками В.Противсіх, С.Ратушняка, М.Бродського, І.Богословської. Члени комісій, які працювали у Ю.Тимошенко, - зараз у О.Пабата, О.Рябоконя. Можливо, це збіг, але в політиці не буває нічого випадкового", - підкреслив він.

За словами Черненко, більшість виборчих комісій провели свої засідання, і можна зробити висновок, що комісії мають дуже мало досвіду. "Тільки 20-30%, в деяких регіонах - до 50%, а в середньому по Україні - не більше 20-25% членів зараз сформованих комісій раніше мали досвід подібної роботи. На зборах цих комісій спостерігався деякий безлад, порушувалася процедура, на всю комісію 1-2 досвідчених члени, які цими комісіями управляли", - відзначив експерт.

Крім того, він додав, що якщо такі проблеми виникли з формуванням окружних комісій, яких всього 225 в Україні, то "не знаю, що буде з формуванням дільничних комісій, яких у нас близько 33 000".

"Штаби зіткнулися з кризою і небажанням людей іти в комісії, штаби пропонують гроші, це підкуп, але без цього у нас комісій взагалі не буде. Навіть притому, що пропонуються гроші, і не маленькі - членові комісії пропонують близько 800-1000 грн, голові і секретареві - більше, - не спостерігається великого бажання йти в комісії, я не говорю про рівень кваліфікації цих людей", - резюмував Черненко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.