Флагман ЧФ РФ ракетний крейсер “Москва” у ремонті

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 2.12.2009 21:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8607

Флагман ЧФ Росії гвардійський ракетний крейсер Москва поставлений на плавучий док для проведення середнього ремонту.

Як повідомило поінформоване джерело, на кораблі мають намір провести низку відновлювальних робіт і заміну окремих частин обладнання, а також очистку днища і надводної частини корпусу корабля. Окрім того флагман ЧФ Росії пофарбують.

За даними експертів, така необхідність виникла у зв’язку з насиченим характером служби крейсера, особливо у період його участі у вирішенні грузино-осетинського конфлікту у серпні минулого року, під час якого він нібито отримав ушкодження.

Зокрема, радіостанція Військово-морських сил України Бриз у ті дні передала, що у крейсера Москва, на якому перебував командуючий флотом віце-адмірал Олександр Клецков, пошкоджена надбудова корабля. Радіостанція також повідомляла про 8 загиблих російських моряків і про 10 осіб, що отримали поранення.

Російське командування цю інформацію спростувало.

Севастопольський новинний портал ForPost повідомляє, що крейсер Москва у ті дні, під час висадки десанту морської піхоти і частин 7-ї повітрянодесантної девізії на узбережжя поблизу грузинської військово-морської бази у Поті розпочав вогняну дуель з грузинською самохідною артилерією і отримав ушкодження корпусу від вибухової хвилі і потрапляння шматків крупнокаліберних снарядів.

Окрім того, кілька місяців тому у середині корабля сталася пожежа середньої тяжкості, тому наслідки цих подій і мають бути ліквідовані під час ремонтних робіт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.