Домени .RU і .SU увійшли в десятку найнебезпечніших в Мережі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.12.2009 03:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8609

Національні російські домени .su і .ru зайняли, відповідно, п’яте і шосте місця в рейтингу найнебезпечніших доменів в Мережі, опублікованому компанією McAfee.

У зоні .su в основному трапляються фішингові сайти і шкідливі програми. В .ru до них також додаються спамерські ресурси.

Найбільш небезпечним національним доменом верхнього рівня опинився .cm, що належить Камеруну. У ньому 36,7 відсотка сайтів можна розглядати як небезпечні - тобто такі, що містять шкідливі програми або займаються фішингом.

На другому місці Китай (.cn) з 23,4 відсотками шкідливих сайтів. Ще в минулому році цей показник становив лише 11,8 відсотка. Третє і четверте місця зайняли Самоа (.ws) і Філіппіни (.ph).

Український національний домен .ua зайняв 36 місце в рейтингу небезпечних доменів - показник шкідливих сайтів становить 1 відсоток.

Найбільш безпечним виявився домен Японії (.jp). Вже другий рік поспіль частка шкідливих сайтів в ньому становить лише 0,1 відсотка. Такий самий показник у Ірландії (.ie), Хорватії (.hr) і Люксембурга (.lu). У доменній зоні республіки Вануату (.vu), яка посідає п'яте місце в рейтингу найбільш безпечних, 0,2 відсотка небезпечних сайтів.

У свою чергу, найбезпечнішим ненаціональним доменом в 2009 році став .gov. Найбільш поширений, - .com, за рік перемістився з дев'ятого на друге місце в списку найбільш небезпечних зон.

Для звіту співробітники McAfee проаналізували 27 мільйонів сайтiв у 104 доменах верхнього рівня. За їхніми даними, до небезпечних можна віднести лише 5,8 відсотка цих сайтів, повідомляє Lenta.ru.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.