Синоптики розповіли, яка погода буде в Україні на Новий рік

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.12.2009 04:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8610

В Україні не буде тепло, але і снігу не буде. Синоптики бояться повеней, грипу, браку питної води і взагалі - заявляють про аномальність такої зими.

Новий рік буде без снігу

Новий рік буде прохолодним. Теплий початок грудня в Україні - явище короткочасне, повідомляє ТСН.

Синоптики вважають, що холоднішати почне вже 5 грудня. До середини наступного тижня температура на більшій частині території України впаде до -4° C, випаде невеликий сніг.

Проте, як заявили "народні синоптики", похолодання триватиме недовго - в 20-х числах останнього місяця року його знову змінить потепління. Так що на Новий рік Україна ризикує залишитися без снігу.

В дуже теплому початку зими синоптики, екологи та народні провісники погоди звинувачують глобальне потепління.

Так, директор Гідрометцентру Микола Кульбіда зазначив: "За останні 20 років в Україні зимова температура підвищилася на 2° С. Це пов'язано з загальною зміною клімату на планеті. І якщо приблизно 50 років тому взимку у нас дули потоки з Арктики, то зараз усе більше західні з теплим атлантичним повітрям. У ці дні відхилення від норми - 8-10° C. Зараз середня температура по Україні +5-9° C, а має бути -1-2° C на півночі країни, +3-4° С на півдні, а в центрі - 0-1° С. Думаю, Новий рік зі снігом нам не загрожує".

Синоптики стверджують, що в погодної аномалії є як мінуси, так і плюси: "Для енергетичної сфери це добре - є можливість економити на опаленні, - каже Микола Кульбіда. - Озимі культури, поки тепло, дорозвиваються. А для людей, звичайно, це погано, адже наш організм до такої погоди не звик, для нього це стрес. Плюс тепла сира погода - гарні умови для поширення грипу та інших вірусів".

Екологи стверджують, що через зміну клімату частішають катаклізми: "Повені в Карпатах, брак питної води на сході і півдні України через випаровування річок", - перераховує наслідки глобального потепління для України координатор програми зі зміни клімату Національного екоцентру Христина Рудницька.

За її словами, така зима для наших широт ненормальна. "Це наслідок глобального потепління, - стверджує Рудницька. - Через парниковий ефект в атмосфері порушено розподіл вологи та температури на Землі. Це приводить до різких похолодання і потепління".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.