Чорноморський флот РФ зможе залишитися в Україні. Як пам’ятник

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 3.12.2009 12:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8611

До 2017 року російський Чорноморський флот ризикує повністю втратити свою боєздатність.

Про це заявив перший заступник голови Севастопольської міської державної адміністрації Владимир Казарін.

«Деякі кажуть: 17-й рік, результат флоту. Дорогі друзі! Чорноморський флот в розумінні старому з Севастополя вже пішов», - заявив Казарін.

Він нагадав, що за радянських часів Чорноморський флот нараховував більше тисячі бойових одиниць, зокрема - більше 60-ти підводних човнів. «Сьогодні Чорноморський флот Російської Федерації разом з українськими ВМС разом не нараховують 50 бойових одиниць. Один підводний човен на два флоти, який щойно потрапив в аварію біля берегів Абхазії», - підкреслив севастопольський віце-губернатор.

При цьому він послався на дані російських джерел, які відзначають, що якщо Чорноморський флот залишиться в нинішньому стані, то у 2017 році своїм ходом покинути Севастопольську бухту зможе тільки великий десантний корабель «Азов».

«Він буде єдиним, у якого буде тільки двократне вичерпання ресурсу мотора, корпусу та іншого. У всіх останніх - три-чотирикратне вичерпання цих ресурсів буде, вони просто не вийдуть з бухти, тому що їм вже не можна виходити у відкрите море», - відзначив Казарін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.