Тарифи на проїзд не підвищать? У КМДА вже спростовують самі себе

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 3.12.2009 14:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8613

Київська влада заявила, що проїзд у метро і наземному громадському транспорті найближчим часом не подорожчає, повідомляє муніципальне видання Хрещатик.

Як повідомив начальник Головного управління з питань цінової політики Київської міськдержадміністрації Василь Яструбинський, концепцію тарифів на 2010 рік профільна комісія КМДА ще не розглядала, тому заяви про підвищення цін на проїзд є не більш ніж провокацією.

"Головне управління з питань цінової політики КМДА ніколи не заявляло про підвищення в наступному році тарифів на проїзд у громадському транспорті", повідомив Яструбинський.

Яструбинський також зазначив, що концепція формування економічно обґрунтованих тарифів на 2010 рік є поки тільки проектом.

Як пише видання, список шляхів виходу транспортних підприємств з кризової ситуації підготовлений за дорученням комісії Київради з питань транспорту, і підписаний її головою Дмитром Олійником, членом фракції БЮТ.

"Дуже дивно, що проекти, отримані для фахового розгляду, депутатські комісії вивчають поверхово або зовсім не вивчають. Навіщо вникати в складні економічні документи, обробляти звіти, вести підрахунки? Значно легше заявити про несподіване підвищення плати за проїзд", заявив Яструбинський.

Як стало відомо Хрещатику, проект по виведенню з кризи комунального транспорту транспортна комісія Київради планує розглянути сьогодні, 3 грудня.

"На сьогодні будь-які заяви про підвищення плати за проїзд у міському метрополітені або наземному транспорті не мають жодного документального підтвердження, не є професійними, а тому не варті обговорення громадськістю", повідомив Яструбинський.

Як раніше заявила фракція БЮТ у Київраді, команда мера Києва Леоніда Черновецького ініціює підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті Києва у 2010 році.

У середу, 2 грудня, начальник Головного управління цінової політики КМДА Василь Яструбинський, у свою чергу, заявив, що київська влада не виключає підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті столиці з наступного року.

"Але я не виключаю підвищення. Ситуація з наповненням казни не в кращому стані, транспортні підприємства практично банкрути. Якщо грошей у бюджеті не знайдуть, доведеться підвищувати", зазначив Яструбинський.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.