Intel продемонструвала 48-ядерний процесор

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.12.2009 16:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8618

Корпорація Intel 2 грудня продемонструвала одночіповий “хмарний” (Single-chip Cloud Computer, SCC) комп’ютер, який представляє собою 48-ядерний чіп.

“Хмарність” процесора полягає в тому, що всі 48 ядер сполучаються між собою як мережеві вузли, пише Electronista.

Головними труднощами для його впровадження є програми, що не готові працювати з такою кількістю ядер. Тільки деякі операційні системи, у тому числі Mac OS X, хоча б частково підтримують подібну багатоядерність. Проте, Intel продемонструвала прикладні можливості чіпа, показавши програму, що "одягає" користувача в реальному часі, використовуючи для цього тривимірну модель його тіла.

Енергоспоживання нового процесора складає не більше 125 ват при піковому навантаженні і 25 ват під час простою.

SCC - частина проекту, метою якого є створення 100-ядерного процесора. Очікується, що деякі функції SCC з'являться в серійних процесорах Intel в 2010 році. У тому ж році повинні вийти шести-і восьмиядерні процесори Intel.

Варто відзначити, що наприкінці жовтня компанія Tilera анонсувала стоядерний процесор загального призначення. Він буде випущений на початку 2011 року. Енергоспоживання цього процесора складе 55 ват при робочій частоті в півтора гігагерца, повідомляє Lenta.ru.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.