Сіамські близнюки Кучми. Союз Ющенка і Януковича має матеріальний фундамент

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 3.12.2009 18:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8621

Президент України Віктор Ющенко і лідер опозиції Віктор Янукович досягли стратегічних домовленостей і вибудували систему політичних гарантій на період до і після президентських виборів.

Про це заявив заступник директора Агентства моделювання ситуацій (АМС) Олексій Голобуцький.

На думку політолога, це означає, що між Ющенком і Януковичем було створено глобальний політичний союз, головна мета якого – не допустити президентства прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко.

«Якщо раніше експерти могли лише припускати про наявність координації між штабами Ющенка і Януковича, то сьогодні можна з упевненістю говорити про укладення стратегічного союзу між нинішнім Президентом України і лідером опозиції. Головна мета цього союзу – вибудовування взаємних стратегічних політичних гарантій один для одного на період до і одразу ж після виборів. Складові цієї стратегії – жорстка позиція Ющенка щодо Тимошенко напередодні виборів і можливість збереження політичного впливу в уряді при Президентові Януковичу», - заявляє експерт.

На думку Голобуцького, сьогодні немає ніякої ідеологічної складової такого союзу, але і Януковича, і Ющенка об`єднує одна мета, яка виправдовує все, і навіть такий, здавалося б, неможливий союз, – не допустити приходу на пост глави держави Тимошенко. І на цьому шляху вони готові піти навіть на свідоме розсіювання електорату, яке неминуче відбудеться після того, як стане очевидною співпраця між ними», - підсумував Голобуцький.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.