Помер В’ячеслав Тихонов

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.12.2009 17:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8623

У Москві на 82-му році життя помер російський актор, народний артист СРСР В’ячеслав Тихонов.

В’ячеслав Тихонов у ролі Штірліца (Ісаєва) у фільмі “Сімнадцять миттєвостей весни”

Найвідоміші фільми актора: “Війна і мир”, “Сімнадцять миттєвостей весни”, “Доживемо до понеділка”, “Білий Бім чорне вухо”, “Вони боролися за батьківщину”, “ТАСС уповноважений заявити”, “Справа була в Пенькові” та інші.

Нагадаємо, російський кіноактор, народний артист СРСР В'ячеслав Тихонов був госпіталізований у суботу, 28 листопада. Він був прооперований, проте після операції стан актора залишалося важким.

В'ячеслав Тихонов народився 8 лютого 1928 у Павлівському Посаді (Московська область). З дитинства, таємно від батьків, які були простими трудівниками, мріяв про кар'єру кіноактора.

У ВДІКу Тихонова до себе на курс прийняв професор Борис Бібіков, уже в роки навчання відбувся його акторський дебют у фільмі Сергія Герасимова “Молода гвардія”, де він зіграв роль Володі Осьмухіна.

У 1950 році з відзнакою закінчив ВДІК і почав працювати в театрі-студії кіноактора.

У 1957 році він зіграв у фільмі "Справа була в Пенькові" і отримав всесоюзну популярність. Через 10 років вийшов фільм Сергія Бондарчука "Війна і мир", в якому актор утілив образ Андрія Болконського; через рік вийшов фільм "Доживемо до понеділка", також за участю Тихонова.

У 1973 році на телеекрани вийшов фільм Тетяни Ліознової "Сімнадцять миттєвостей весни", в якому Тихонов зіграв радянського розвідника Максима Ісаєва (Штірліца) - свою найвідомішу роль.

Актор знімався в кіно до останнього часу; у 2006 році він зіграв бога у фільмі Ельдара Рязанова "Андерсен. Життя без любові".

Тихонов - Народний артист СРСР; зіграв у десятках кінофільмів, працював з такими майстрами кінематографа, як Сергій Герасимов і Сергій Бондарчук, Станіслав Ростоцький і Михайло Швейцер. Був нагороджений орденом Леніна, орденом "За заслуги перед Вітчизною" III ступеня, орденом "Пошани".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.