Вчені з’ясували, як червоне вино впливає на статевий потяг у жінок

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 5.12.2009 05:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8626

Учені Туринського і Флорентійського університетів досліджували зв’язок між вживанням червоного вина і статевою функцією у жінок.

Вчені з’ясували, як червоне вино впливає на статевий потяг у жінок

Як пише видання El Mundо, посилаючись на результати експерименту, опубліковані в журналі Journal of Sexual Medicine, помірний вжиток цього алкогольного напою підвищує статевий потяг.

Повідомляється, що в рамках дослідження 798 жінок, які мають постійних партнерів, розділили на три групи. Представниці першої групи випивали один-два келихи вина щоденно (це вважається помірним вжитком), другої групи - не пили зовсім, третьої - пили рідко, менше келиха на день.

Їхня сексуальна активність оцінювалася на підставі індексу жіночої статевої функції за шістьма категоріями: потяг, збудження, функція лубрикації, оргазм, задоволення і больові відчуття.

В результаті дослідникам вдалося встановити, що жінки, випиваючи один-два келихи червоного вина в день, отримували більше балів при оцінці потягу, функції лубрикації і загальної статевої функції, ані представниці інших груп. При цьому на інші аспекти жіночої сексуальності алкоголь не вплинув.

Автори дослідження зізнаються, що наразі точно не знають, чому вино так впливає на представниць прекрасної статі. Згідно з їхньою гіпотезою, за покращення статевої активності жінки відповідають поліфеноли, яких у червоному вині більше, ніж у всіх інших винах і алкогольних напоях.

Крім того, відомо, що флавоноїди, що теж містяться у вині, можуть покращувати ендотеліальну функцію, яка сприяє розширенню артерій і тим самим позитивно впливає на статеві стосунки.

Нагадаємо, раніше вченим удалося з’ясувати, що успішна ділова жінка цікавиться сексом більше, ніж домогосподарка, оскільки високий рівень тестостерона в крові жінки породжує амбітність і готовність ризикувати, а заразом підсилює лібідо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.