За відсутності господарів кішки найчастіше ... дивляться у вікно

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.12.2009 05:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8628

Американські зоопсихологи дізналися, чим займаються кішки, коли залишаються самі вдома.

У рамках дослідження будинки 50 власників кішок забезпечили камерами, які робили знімки кожні 15 хвилин. Про це повідомляє Associated Press.

Як з'ясувалося, більшу частину часу кішки дивляться у вікно (21,6 відсотка). Приблизно 11,8 відсотки часу кішки проводять разом з іншими домашніми тваринами.

5 відсотків часу кішки розважають себе іграшками, 7 відсотків - точать кігті на меблях. Всупереч очікуванням дослідників, на сон кішки витрачають лише 6,1 відсотка часу. Стільки ж вони розглядають телевізор, газети, книги та полиці з дисками.

4 відсотки часу кішки їдять або дивляться на їжу. 6,3 відсотка часу вони ховаються під столом, а 1,7 відсотка - сидять в раковині або у ванні. Час, що кішки просто проводять у тому чи іншому приміщенні, сильно відрізняється. Так, в кухні або їдальні вони проводять 9,9 відсотка часу, у спальні - 8,1 відсотка часу, у вітальні - 12,7 відсотків, у ванній - 3,1 відсотка, а в робочому кабінеті - 5,2 відсотка.

Відзначається, що перед дослідженням власників попросили припустити, чим займаються кішки за їхньої відсутності. Можна було вибрати кілька варіантів відповіді. 71 відсоток господарів сказали, що кішки сплять, 52 відсотка думали, що тварини їдять, по 47 відсотків припустили, що кішки спостерігають за птахами або просто дивляться в вікно, зазначає Lenta.ru.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.