Геть українофобів з української влади!

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.12.2009 11:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8632

ВО “Свобода” вимагає розпустити Одеську облраду та притягнути до кримінальної відповідальності голову Одеської облради Миколу Скорика.

ВО “Свобода” вимагає притягнути до кримінальної відповідальності голову Одеської облради Миколу Скорика

Всеукраїнське об’єднання “Свобода” вимагає достроково припинити повноваження Одеської облради та притягнути до кримінальної відповідальності голову Одеської обласної ради, члена Партії регіонів Миколу Скорика за брутальне порушення Конституції України, розпалювання міжнаціональної ворожнечі та пропаганду українофобії, повідомляє прес-служба Одеської обласної організації ВО "Свобода".

Також "Свобода" вимагає від прокуратури опротестувати рішення Одеської обласної ради від 3 грудня 2009 року, яким Болгарський культурний центр позбавили приміщення.

3 грудня 2009 року Одеська обласна рада позбавила Болгарський культурний центр приміщення у зв’язку з тим, що Асоціація болгар України надала його для проведення зустрічі кандидата на пост Президента України Олега Тягнибока з одеситами. Знахабнілі депутати-ксенофоби навіть не намагалися приховати справжніх причин для виселення болгарської общини, а голова Одеської обласної ради Микола Скорик зробив публічні антиукраїнські випади.

Галасливі заяви українофобів про захист прав нацменшин розбилися об їхні реальні дії. Створення на місці Болгарського культурного центру нібито інтернаціонального Слов’янського свідчить про дії одеської влади, спрямовані на денаціоналізацію усіх мешканців Одещини. Усі представники національних менших за задумом одеських владних ксенофобів повинні зіллятися в одній російськомовній нацменшині. Антидержавники, які рядяться в одежі толерантності, не визнають прав жодної нації, окрім так званих "рускаґаварящіх". Про жодні права будь-кого, окрім люмпенізованих крикунів не йдеться.

Організатори ксенофобського шабашу в Одеській облраді прагнуть безцеремонною реакцією щодо болгарської меншини, яку навіть звинуватили у фашизмі(!), нагнати страх на представників інших нацменшин, що приязно ставляться до українців. Заради досягнення своєї мети нинішня лжееліта йде навіть на загострення національного питання та розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Дії одеських депутатів-ксенофобів – це виклик усім українцям. Нам демонструють, що в Україні є цілі анклави, де брутально порушуються права титульної нації. Одеські українофоби заперечують навіть можливість для українців вільно висловлювати свої погляди на своїй, Богом даній землі.

Всеукраїнське об’єднання "Свобода" вважає, що центральна влада та правоохоронні органи зобов’язані жорстоко відреагувати на дії одеських українофобів. За порушення прав болгарської общини, перешкоджання виборчому процесу, політичний тиск на кандидата в Президенти та намагання посіяти ворожнечу між болгарами та українцями Одеська обласна рада має бути розпущена, а розпалювачі міжнаціональної ворожнечі, міжнаціонального протистояння, брутальної українофобії повинні понести кримінальну відповідальність.

Всеукраїнське об’єднання "Свобода" вимагає:

- від Прокуратури України опротестувати рішення Одеської обласної ради від 3 грудня 2009 року, яким Болгарський культурний центр позбавили приміщення, та притягнути до кримінальної відповідальності голову Одеської обласної ради, члена Партії регіонів Миколу Скорика за ксенофобські висловлювання, пропаганду українофобії, розпалювання міжнаціональної ворожнечі;

- від голови Одеської ОДА та Верховної Ради України достроково припинити повноваження Одеської облради за брутальне порушення Конституції України, розпалювання міжнаціональної ворожнечі та пропаганду українофобії.

ВО "Свобода" заявляє, що тільки реалізація Програми захисту українців дасть можливість національним меншинам не лише зберегти свою ідентичність, але й отримати реальне представництво в органах влади пропорційно до своєї кількості та захищати свої права.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.