Хто переміг на Україні? Бандити

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.12.2009 14:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8634

На Україні перемогли бандити, а переможеними виявилися прості громадяни, стверджує журналіст The Guardian Джеймс Марсон.

Лідери України не зуміли провести реформи для будівництва незалежної держави

"Помаранчевій революції" не вдалося створити в країні економіку західного типу на основі демократії, зазначає він.

Переважає думка, що у фіаско "помаранчевої революції" винен Захід. "Цю ідею можна звести до помилкового уявлення (який пропагандується Росією), ніби саме Захід і влаштував ту революцію", - пише автор.

Проте головний сенс революції полягав не в тому, в чию сферу впливу увійде Україна, а в тому, що Україна вибрала західні цінності і цілі, а не російські (вільні вибори і верховенство закону, а не підтасування голосів і анархію в юридично-правовій сфері і т.д.).

Отже, насправді фіаско "помаранчевої революції" полягає в тому, що її лідери не зуміли провести реформи для будівництва держави, яка втілює в собі західні цінності, вважає автор статті.

В очах самих українців революція принесла очевидну перемогу "бандитам": політики, великі бізнесмени і високопоставлені чиновники безкарно давлять перехожих, розкрадають казну і відгороджують для особистого користування пляжі, говориться в статті.

"Такий плід революції - більшість вірить, що жоден політик не здатний допомогти народу", - робить висновок Марсон, про що пише InoPressa.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.