У відомого вченого викрадено унікальний електронний архів ємністю 2 терабайти

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.12.2009 16:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8636

Відомий український нейрохірург, який володіє унікальними здібностями із запам’ятовування інформації, професор Андрій Слюсарчук заявляє про викрадення його наукових розробок.

Нейрохірург Слюсарчук заявляє, що у нього вкрали 2 терабайти пам’яті

За його словами, це сталося минулого четверга, 3 грудня. Зловмисники проникли до його помешкання у Львові й забрали з комп’ютера накопичувач пам’яті об’ємом 2 терабайти, повідомляє УНІАН.

“Були викрадені результати п’ятнадцяти років моєї пекельної роботи. Наукові матеріали стосувалися дослідження мозку, роботи з пам’яттю, розвитку нейронауки. Там містилися мої гіпотези, коментарі, які можуть зробити виклик сучасній науці. Вони не були надруковані, ще тривав процес їх узагальнення. Практично, зникло все”, - сказав А.Слюсарчук.

При цьому професор зазначив, інші цінні речі злодії не взяли.

У зв’язку з цим вчений висловив припущення, що за цією крадіжкою можуть стояти силові структури, зокрема, й іноземних держав.

“Я є відомим нейровченим. Я працюю з такими технологіями, бажання отримати які є у багатьох держав. Ця крадіжка є великою втратою не лише для мене, але й для країни”, - зауважив професор.

А.Слюсарчук також заявив, що відчуває навмисне створення навколо себе несприятливих умов та намагання паралізувати його діяльність.

Крім того, професор повідомив, що на даному етапі хід розслідування цієї події міліцією є не дуже успішним. “Вони кажуть, що зачіпок не мають”, - констатував вчений.

Довідка.

17 червня 2009 року доктор медичних наук А.Слюсарчук встановив світовий рекорд із запам`ятовування. Він здатний відтворити будь-яку послідовність чисел після коми числа «пі», тобто 3, 14. Таких чисел А.Слюсарчук запам`ятав 30 мільйонів. Його методика дозволяє запам`ятовувати та здійснювати усно найскладніші бінарні математичні операції за надкороткий проміжок часу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.