Справа Гонгадзе. Мельниченко публічно назвав Литвина замовником вбивства

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.12.2009 11:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8640

Колишній охоронець Президента Леоніда Кучми Микола Мельниченко заявив, що замовником вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе є нинішній спікер ВР, екс-глава Адміністрації Кучми Володимир Литвин.

Про це він заявив в ефірі політичного ток-шоу "Золота булава" на Першому телеканалі.

Мельниченко, відповідаючи на запитання ведучої, чи може він у прямому ефірі назвати прізвища замовників вбивства Георгія Ґонґадзе, сказав: "Так, я можу. Замовником вбивства Георгія Ґонґадзе є голова Верховної Ради України Володимир Литвин".

При цьому Мельниченко також висловив готовність "стати перед будь-яким судом і надати докази".

Нагадаємо 26 листопада газета "Сєгодня" з посиланням на власні джерела повідомила, що генерал Олексій Пукач заявив, що отримав від екс-глави МВС Юрія Кравченка наказ убити журналіста Георгія Ґонґадзе після того, як той вийшов з кабінету Володимира Литвина, нинішнього спікера, а на той час глави Адміністрації Кучми.

Видання написало, що експерти, які вивчали автентичність записів екс-охоронця президента Кучми Миколи Мельниченка, підтвердили автентичність голосів на них Леоніда Кучми, Володимира Литвина, Юрія Кравченка та інших відомих в Україні людей. Один з колишніх заступників генпрокурора сказав Сьогодні: "Генпрокуратура визначається, як бути з Литвином, який не з’являється до керівника слідчої групи Олександра Харченка. З одного боку, спікер - один з ключових фігурантів справи Ґонґадзе, з іншого - особа недоторканна. Його не можна доставити до Харченка примусово. Але слідство все одно до нього підбирається. І йому краще прийти самому ".

Раніше ЗМІ повідомили, що Генпрокуратура попросила Секретаріат Президента для з'ясування обставин у справі Олексія Пукача, підозрюваного у вбивстві Георгія Ґонґадзе, надати графіки зустрічей і закордонних візитів екс-президента Леоніда Кучми і голови його Адміністрації, нинішнього спікера ВР Володимира Литвина за 2000 рік.

У свою чергу Литвин, коментуючи справу Ґонґадзе і заяви про його причетність до неї, сказав: "Моя єдина провина полягає в тому, що я в той час працював в Адміністрації Президента".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.