Нагородна система остаточно перетворилася у дешеве шоу для своїх

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.12.2009 12:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8642

Нинішня нагородна система України себе вичерпала. Так Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко прокоментував останні вручення державних нагород Президентом Віктором Ющенком.

Про це повідомила прес-служба Верховної Ради України.

«За останній період стала очевидна абсурдність і аморальність нагородної системи України», - сказав він.

На думку Томенка, цілком очевидно, що рішення про нагородження приймаються кількома посадовими особами Секретаріату Президента. Адже викликає великий сумнів, що Комісія державних нагород та геральдики, в яку, зокрема, входять В´ячеслав Кириленко, Іван Вакарчук та інші могла би погоджувати такі рішення.

Одними з найбільш резонансних та дискусійних, переконаний Заступник Голови Верховної Ради, стали останні нагородження, наприклад, присвоєння «Героя України» Міністру аграрної політики Юрію Мельнику. Нагадаємо, що так звана група прихильників компанії «Наша ряба» влітку вже отримала одного «героя», ним став голова правління акціонерного товариства «Миронівський хлібопродукт» Юрій Косюк.

На думку Віце-спікера парламенту, вчорашнє присвоєння Президентом України звання «Герой України» Голові Рахункової палати Валентинові Симоненку також засвідчило, що дружні стосунки з керівництвом Секретаріату Президента важливіші за громадську підтримку та суспільний авторитет. «Можна лише уявити собі, скільки ще «Орденів князя Ярослава Мудрого» буде вручено таким, як Леонід Черновецький, а «Героїв України» бізнес- партнерам чи сімейним друзям Секретаріату Президента в останні місяці президентства Віктора Ющенка», - наголосив Заступник Голови Верховної Ради.

Також Томенко, як Голова громадського оргкомітету з підготовки та відзначення 75-ї річниці з дня народження визначеного українського письменника та поета Василя Симоненка, повідомив: «На своєму останньому засіданні ми (до оргкомітету, зокрема, входять Борис Олійник, Микола Сом, Володимир Біленко, Сергій Гальченко, Микола Луків, Віктор Набруско та інші.) готували звернення про присвоєння цьому поету звання Героя України посмертно. Однак, після останніх нагородних акцій, напевно, треба почекати нової нагородної системи і нового Президента. А всім політикам, що переймаються справжньою українською державою, хотів нагадати один вірш Василя Симоненка:

Не лицемірити, не чванитись пихато,
Не дуракам пускати в очі дим,
Не з мудрим виглядом зазубрені цитати
Вигукувати голосом худим,—

Я не цього бажаю, не папуга,
Щоб віддаватись цьому ремеслу.
Я хочу правді бути вічним другом
І ворогом одвічним злу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.