Кого вони бояться? РУХ намагалися зруйнувати і компартія, і КДБ, і Президенти України

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.12.2009 15:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8646

РУХ, який відіграв неабияку роль у здобутті державної незалежності, активно намагаються знищити у незалежній Україні.

Про це заявив один із засновників партії, дисидент і багаторічний в'язень ГУЛАГу Богдан Горинь.

«Усі 3 Президенти України без виключення руйнували Народний Рух України, кожний зі своїх міркувань. Руйнував зі своїх міркувань Кравчук, створюючи Всенародний рух України. Руйнував НРУ Леонід Кучма, при якому створювалася ще одна фіктивна організація "Рух за єдність". Але найприкрішим моментом було, коли вважав, що потрібно розпустити НРУ Віктор Ющенко. Він це робив з благородних міркувань і його можна зрозуміти. Він вважав, що коли приходить президент він повинен мати могутню загальноукраїнську політичну силу, на яку можна опертися. І він ініціював створення такої політичної сили - «Нашої України», а НРУ мав розпуститися і влитися в неї», - сказав він.

Богдан Горинь при цьому зазначив, що Рух все рівно вижив. «Є мабуть речі, які є незнищенні. Гарно придумана легенда про птицю Фенікс, яка постійно згоряє і постійно відроджується, але її не можливо знищити. Я вважаю, що неможливо знищити Рух через те, що його бренд, і його філософська основа, і його програмні засади є такими, що рух вічно буде потрібно Українській державі», - зауважив він.

«Рух після деяких складностей, які бувають у кожній політичній партії, у кожній політичній структурі, налагоджує нормальну свою працю. Рух має легітимне керівництво. Очолює його відомий, не тільки в Україні, але й у світі, політичний діяч Борис Тарасюк», - додав Горинь.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.