Харків розчарувався у регіоналах

Автор/джерело -  © Обком



Дата публiкацiї - 11.09.2006 23:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=865

Харківські профспілки попередили мера про масові акції протесту проти підвищення комунальних тарифів.

Об'єднання профспілок Харківської області виступить організатором масових акцій протесту й буде ініціювати проведення місцевого референдуму з дострокового припинення повноважень Харківського міського голови Михайла Добкіна у випадку, якщо він не вживе заходів для зниження комунальних тарифів для населення.

Як повідомили в прес-службі ОПХО, лист із заявою об'єднання направлено мерові Харкова М. Добкіну напередодні підвищення цін на житлово-комунальні послуги, суспільний транспорт, зв'язок і інші види послуг.

"Намір Харківської міської ради збільшити тарифи на послуги з утримання житла майже втроє викликали шок, подив; вони вражають зухвалістю, цинізмом і байдужістю до становища населення, яке повірило Вам під час виборів", - говориться в листі до мера.

Повіривши в наміри відстояти права й інтереси громадян, відзначається в листі, люди змушені констатувати, що нова влада не створила умов для економічного зростання в регіоні, а отже й можливостей для підвищення рівня заробітків населення, не проаналізувала, чи зможуть громадяни витримати різке підвищення тарифів.

Профспілки обвинувачують М. Добкина в тому, що він використовує "традиційний адміністративний, побудований на силі влади, шлях підвищення тарифів", "не вжив заходів соціального захисту харків'ян". Діюча система субсидій, на яку посилається мер, відзначається в листі, "залишається заформалізованою, недосконалою, а пропозиції по її зміні не приймаються".

Профспілки критикують органи місцевого самоврядування за те, що вони не вживають заходів для наведення порядку, поліпшення якості послуг, реформування житлово-комунальної сфери, тим самим перекладаючи, на плечі населення, її утримання і залишаючи людей сам на сам з накопиченим вантажем проблем.

У випадку невиконання всього переліку вимог, затверджених на засіданні виконкому ОПХО, відзначається в листі до мера М. Добкіна, профспілки залишають за собою право на проведення масових акцій протесту й будуть домагатися відставки мера.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.