На Гавайї насуваються унікально великі хвилі

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.12.2009 04:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8650

На Гавайські острови з усього світу з’їжджаються тисячі фанатів серфінгу, щоб побачити й спробувати опанувати гігантські хвилі.

Хвилі заввишки 15 м спостерігаються на Гавайях раз на десятиліття

У середу, 9 грудня, на островах Мауї, Молокаї та Оаху в південно-східній частині архіпелагу, за прогнозами місцевих синоптиків, мають з’явитися хвилі заввишки 15 м. Однак, за свідченням деяких серфінгістів, такі хвилі на Оаху можна було побачити вже сьогодні.

Спостерігати такі хвилі доводиться доволі рідко – приблизно раз на десятиліття. Попереднього разу на Гавайях вони були у 2004 році. Тоді ж востаннє відбувся й конкурс Quiksilver у пам’ять про відомого гавайського серфінгіста Едді Аїкау, що проводиться серед висококласних майстрів серфінгу, коли хвилі сягають 12 м і вище. До того ж вони мають бути не лише високими, а й гладенькими.

На цьому тижні на Гавайях, за сподіваннями серфінгістів, знову з’являться ідеальні умови для проведення цього конкурсу. Однак катання на таких гігантських хвилях дуже небезпечне, зазначають рятувальники. Задля безпеки відпочивальників у понеділок, 7 грудня, були закриті кілька пляжів у парках відпочинку на північному узбережжі Мауї та Оаху.

Проте затятих фанатів серфінгу великі хвилі не лякають. У вівторок вони демонстрували свою майстерність на хвилях, що вже сягнули заввишки 12 м.

12-метрові хвилі



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.