Політична цензура. Банкова діє за методою папи Кучми?

Автор/джерело -  © Телекритика



Дата публiкацiї - 9.12.2009 12:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8653

У ніч на 8 грудня в центрі Києва були зняті 177 сітілайтів з рекламою тижневика “Коментарі”, повідомляє прес-служба холдингу “Еволюшен Медіа”.

Зображення, яке вчергове взяло свободу слова від Ющенка на злам і довело його справжню прихильність демократичним цінностям

Демонтували рекламні макети з обкладинкою, на якій зображений Віктор Ющенко, що цілується з Віктором Януковичем, із заголовком «Ющенко виторгував крісло прем'єра».

Через годину після того, як ТК отримала прес-реліз, «Еволюшен Медіа» отримав інформацію про те, що постери з рекламою останнього випуску «Коментарів» знято ще із 69 сітілайтів (з них 63 у Києві і 6 – у Вінниці).

Таким чином, станом на 16:00 8 грудня рекламна кампанія «Комментариев» загалом недорахувалася 246 носіїв.

Як сказав ТК голова координаційної ради Асоціації зовнішньої реклами України Артем Біденко з посиланням на інформацію від гравців ринку, нібито був телефонний дзвінок з Секретаріату Президента до КМДА з вказівкою прибрати дані постери. Через те, що оператори залежать від комунального підприємства «Київреклама», вони виконали вказівку КМДА. Нині Асоціація зовнішньої реклами України готує офіційний прес-реліз щодо даної події.

За даними «Еволюшен Медіа», рекламу «Коментарів» у Києві, посилаючись на певні технічні проблеми, демонтують вже втретє протягом року. Партнери з інших регіонів повідомляють холдинг, що через технічні проблеми реклама тижневика може бути демонтована і в інших областях.

«На жаль, офіційно назвати замовника ми не можемо, адже, як відомо рекламний бізнес напряму залежить від місцевої влади, а відтак, настирливі "прохання" місцевої влади для рекламників є прямим керівництвом до дії. Проте, насторожує той факт, що в цьому конкретному випадку сюжет нашої реклами взагалі не стосувався столичної влади. Це наводить на думку, що напередодні виборів знову повертається телефонне право. Не кажучи вже про те, що грубо порушується головний здобуток Помаранчевої революції - свобода слова, гарантом якої, по ідеї, мав би виступати один із фігурантів рекламного сюжету», - заявляють у прес-службі.

Нагадаємо, раніше в Києві в липні і вересні демонтували рекламу «Коментарів» із зображенням Леоніда Черновецького. Також у вересні були зняті постери «Коментарів» у Львові.

Від “Аратти”: Про ідеали і принципи кожної людини свідчить не красне базікання, а її справи. Саме тому, ми навіть не будемо повторювати таку банальність, як пряму заборону Конституцією політичної цензури. Все одно, ні Ющенко, ні його підлеглі не вважають за необхідне її виконувати. Ми лише піднімемо декілька проблемних питань.

Чому у столиці спокійнісінько сидить у своему кріслі легендарний клептоман Космос? Чи не тому, що його кришує гарант? І тому є докази.

Насамперед, ми пам'ятаємо, як на дострокових виборах столичного мера, за вказівкою Ющенка, було улаштовано фарс під назвою «Сталінград для Тимошенко», який насправді, перетворився на війну влади проти киян.

Чи відповів перед правосуддям сват Ющенка, якого упіймали на гарячому при отриманні хабара у особливо великих розмірах?

Ми пам'ятаємо й публічне хамство Президента на адресу журналіста Сергія Лещенка тільки за те, що він абсолютно правомірно розповів про походеньки гарантового дитяти.

Втім, то був тільки початок кінця дешевого піарівського міфу... А тепер нам активно навішують на вуха локшину про інших типу рятівників. Наприклад, про «ефективного Лідера», - гопника з двома судимостями.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.