Тарифна війна. Космос скасував річні та квартальні проїздні на громадський транспорт

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 10.12.2009 12:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8666

Київська міська державна адміністрація скасувала річні і квартальні проїзні на проїзд в метро та наземному громадському транспорті.

Про це йдеться у розпорядженні міськадміністрації №1277 від 12 листопада.

Розпорядження набрало чинності з моменту його оприлюднення, тобто 10 грудня.

Воно передбачає функціонування тільки 1 виду проїзних - на місяць.

Вартість цих проїзних не зміниться і складе: на 1 вид наземного транспорту - 80 гривень, на метро - 95 гривень; на 2 види наземного транспорту - 130 гривень, на 1 вид наземного транспорту і метро - 150 гривень; на 3 види наземного транспорту - 160 гривень; на 3 види наземного транспорту і метро - 230 гривень.

Для студентів вартість цих проїзних складатиме половину ціни, для школярів - чверть ціни.

Вартість місячних проїзних на другу половину поточного місяця традиційно складатиме половину їх початкової ціни.

У вартість проїзного, якщо він виготовлений на основі пластикової безконтактної картки, не входить її вартість (7 гривень).

У проїзних на термін дії кількість поїздок не обмежується.

Також цим розпорядженням міськадміністрація залишила без змін тарифи на разовий проїзд: на наземні види транспорту - 1,5 гривень за 1 поїздку, на метро - 1,7 гривень за 1 поїздку.

Крім того, міськадміністрація визнала таким, що втратило силу своє розпорядження №90 від 28 січня про встановлення тарифів на проїзд і на проїзних з 31 січня.

Таким чином, міськадміністрація скасувала весь перелік існуючих видів проїзних.

Нагадаємо, у вересні Антимонопольний комітет просив Київміськадміністрацію утриматися від скасування річних і квартальних проїзних на проїзд в метро і наземному громадському транспорті до завершення перевірки економічної обгрунтованості цього наміру.

На початку серпня Київміськадміністрація підготувала проект свого розпорядження про скасування річних і квартальних проїзних.

Проект також припускає скасування суміщених місячних проїзних на проїзд у метро і наземному транспорті та обмеження кількості поїздок у місячному проїзному на метро 70-у поїздками.

«Київський метрополітен» і «Київпастранс» розраховують на додатковий прибуток у розмірі 115,6 млн. гривень/рік після скасування річних і квартальних проїзних.

Від “Аратти”: отже, тарифна війна КМДА проти киян триває.

Вочевидь, що космічна команда клептоманів улаштовує платіжну каламуть у тарифах на проїзд у міському транспорті. Аналогічно до тієї, яку вже улаштували із тарифами на комунальні послуги.

Наступним кроком - треба очікувати підвищення тарифів майже у два рази, про що вже повідомлялося раніше. Таким чином - клептоманія чиновників буде компенсуватися за рахунок споживачів так званих послуг.

І так триватиме поки наш терпець не урветься. А це - питання часу. Бо нахабство космольончинків зростає з кожною хвилиною.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.