МО РФ підтведило невдалий запуск “Булави”

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 10.12.2009 13:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8667

Міноборони РФ підтвердило інформацію про невдалий запуск балістичної ракети “Булава” .

Як повідомили в четвер, 10 грудня, в управлінні прес-служби інформації Міноборони РФ, стратегічний атомний підводний човен "Дмітрій Донской" напередодні зробив запуск балістичної ракети “Булава” з підводного положення, запуск пройшов невдало.

"Перші дві ступені ракети відпрацювали в штатному режимі, однак на наступному, третьому етапі в траєкторії відбувся технічний збій. За даними контролю, зафіксовано нестійку роботу двигуна третьої ступені", - йдеться в повідомленні.

"Екіпаж підводного ракетоносця роботу виконав у штатному режимі і без зауважень. Причини технічного збою встановлюються Державною комісією з льотно-конструкторських випробувань комплексу, - заявили в Міноборони.

Нагадаємо, 9 грудня ЗМІ повідомили про величезну яскраву спіраль у небі над північною частиною Норвегії. Потім норвезькі ЗМІ почали публікувати коментарі місцевих військових і метеорологів, які заявили про те, що незвичайне атмосферне явище було запуском російської ракети.

Як повідомлялося, до нинішнього запуску було проведено 11 випробувальних запусків “Булави” , тільки п'ять з них були визнані успішними. Попередній невдалий запуск відбувся 15 липня цього року. Ракета самоліквідувалася після нештатного спрацьовування першої ступені.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.