Томенко каже, що кількість совків зменшується

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 10.12.2009 15:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8670

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко переконаний, що за останній час в сенсі громадянської ідентифікації Україна зробила серйозний крок вперед.

Таку думку він висловив сьогодні під час парламентських слухань «Національна ідентичність в Україні в умовах глобалізаційних викликів: проблеми та шляхи збереження», повідомила прес-служба Томенка.

«Україна досягла достатньо високого ступеню громадянської ідентичності, натомість сьогодні більш важливим питанням стає національна самоідентифікація», - сказав віце-спікер. Він зауважив, що згідно з результатами соцдослідження “Українського демократичного кола”, проведеного на замовлення Інституту політики, у 2002 році 49% опитаних пишалися тим, що вони є громадянами України, натомість у 2007 році таких було 65%.

Найважливішим, на думку Томенка, є те, що гордість за приналежність до статусу громадянина України була вище 50% у всіх регіонах України. Натомість, на запитання: чи відчуваєте ви свою близькість, швидше, з Радянським Союзом, аніж з Україною?, у 2002 році «так» сказали 39%, а у 2007 – 34%. «Отож, ідеться про серйозний крок на шляху до суспільного сприйняття української держави як власної держави», - сказав він.

Натомість питання національної ідентичності, переконаний віце-спікер, більш складне та багатовимірне і потребує серйозної, як державної, так і громадської, інформаційної та інших видів діяльності.

«Важливими чинниками залишається інформаційна політика. В цьому контексті надзвичайно важливим є конкурентність нашого культурного продукту в інформаційному світі», - зауважив Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.