Президент Віктор Ющенко намагається керувати правоохоронцями по понятіям

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.12.2009 15:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8671

Політика ручного управління правоохоронною системою, яку останнім часом сповідує Президент, дискредитувала себе

Про це заявив народний депутат України Олег Новіков.

Депутат відмітив, що є численні приклади до цих слів, починаючи із призначення на посаду керівником управління СБУ Дурдинця, «який уславився своїми корупційними діяннями й знятого судом з посади, закінчуючи фальшиводипломником Кислинським, якого Президент протегував на посаду особистого секретаря і до СБУ».

Також Новіков звернувся особисто до народного депутата Андрія Парубія, який відомий пропрезидентськими заявами, з нагадуванням про те, що багато діянь Президента і його оточення підпадають до сфери Закону про боротьбу з корупцією. «Навіть кафрський ворон, якого Президент одержав у подарунок в зоопарку, незабаром про це закаркає; якби кожному відвідувачу зоопарку дарували живу тваринку, у ньому лишилися б самі порожні клітки. Чому такий виняток для Ющенко? Не кажу вже про одержання Президентом кота вартістю близько 1000 гривень, що було прокоментовано всіма ЗМІ України».

«Тому будь-які наради із приводу протидії корупції Президент може починати словами: «Я - теж корупціонер», а далі за текстом. Тому що одержання з музеїв України різного роду культурних цінностей і раритетів посадовою державною особою теж інакше, ніж корупційною дією не назвеш. Що - у нас Президент веде «Поле Чудес», щоб дорогі подарунки приймати, чи він все-таки посадова особа?», - поцікавився народний депутат Новіков.

«Скільки було викрито керівників райдержадміністрацій - хабарників. Чому жоден з них не сів за ґрати? І чому не відповів той, хто цих людей призначав на посади? Це чи не ознака кругової поруки, корупції, наявності в країні «коза ностри»? Адже незважаючи на запити Верховної Ради, Генпрокуратури, жоден з них не був знятий зі своєї посади. І це свідчить про те, що боротьба з корупцією повинна починатися із Секретаріату Президента», - заявив Новіков.

«Тому ще хотілося б подумати, які причини спонукали депутата А.Парубія захищати Президента й давити на систему МВС?», - сказав народний депутат Новіков і продовжив: «може, це через те, що він на відміну від Кириленко й Кендзьора не одержав державних нагород за торішній розвал коаліції та за спроби нинішнього внутрішньофракційного перевороту?».

Новіков наголосив: «Що стосується Юрія Луценко як політика й міністра, те це не тільки єдиний міністр, що захищає своїх підлеглих перед Кабміном і Президентом. Саме позиція, яку Луценко відстоював всі роки своєї політичної діяльності, призвела до того, що Україна сьогодні починає ставати демократичною державою.

Адже 14 грудня 2000 року саме Луценко вийшов на Майдан і ставив намети для акції «Україна без Кучми», яка згодом переросла в Помаранчевий Майдан. І саме під час акції «Україна без Кучми» пан Ющенко називав людей, тих, що зібралися на Майдані, «фашистами».

«Тому, якщо під час проведення акції «Україна без Кучми» система МВС була репресивною, то зараз вона стала набагато людянішою і більше не виконує замовлень Банкової», - резюмував народний депутат Новіков.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.