Янукович не надто інтелектуально пропіарився на газовій трубі

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 10.12.2009 17:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8674

Голова Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що в разі його обрання Президентом України має намір добиватися перегляду газових контрактів з Росією у бік зменшення ціни на газ для України.

Про це він заявив в ефірі Волинської обласної державної телерадіокомпанії, повідомила прес-служба Партії регіонів.

Янукович сказав: «Одне з питань, яке я ставлю перед собою у разі перемоги на президентських виборах, - це обов`язково повернутися до газового контракту з Росією».

«Якщо нам не вдасться з Росією домовитися, шукатимемо інші можливості», - додав він.

За словами кандидата в Президенти, рішення про збільшення закупівельної ціни на газ у Росії для нашої країни за європейською ціною, прийняте останнім часом, є для України «тяжким вантажем».

Янукович зазначив, що ціна в 360 доларів за тисячу кубометрів на східній межі з Росією в кінцевому пункті транспортування може сягти вже 400 доларів. Він підкреслив, що в Росії ціна для споживачів газу цього року була приблизно 70 доларів за тисячу кубометрів.

«Така висока ціна на газ для України зробить неконкурентоспроможними багато галузей вітчизняної промисловості», - сказав Янукович.

Від “Аратти”: нам не зовсім зрозуміло, на яку посаду намірився обиратися Янукович? Наразі ми, як не намагалися, не знайшли у Конституції пункту, згідно з яким, Президент має право особисто керувати урядом чи НАК "Нафтогазом України". Бо саме уряд і державна монополія мають повноваження на ведення переговорів із Росією щодо цін на газ.

По-друге, ми, виборці, хотіли б аби проФФесор Янукович пояснив нам, сіреньким, як працює металургія та хімічна промисловість Франції, де вартість російського газу значно дорожча, ніж в Україні? Щось не чутно, щоб підприємства Ахметова чи Бахтєєвої поставили на коліна французських конкурентів.

По-третє, особливу цікавість викликає теза "ефективного лідера" про те, що у разі, коли його у Кремлі пошлють у відомому напрямку, нібито він "шукатиме інші можливості". Які саме? Адже, загальновідомо, що братня Росія викупила туркменський газ на багато років уперед. Окрім цього, ще за часів першого прем'єрства пана Януковича, російська сторона його повідомляла, що прокачувати куплений Україною середнєазійський газ немає можливості, у зв'язку з завантаженністю трубопроводів. Таким чином, всі посули щодо альтернативних шляхів постачання газу - чистої води брехня. Бо їх побудувати ще треба, а доти - купувати газ за ціною монополіста.

Проте, ми маємо підозру, що пан Янукович задумав подарувати кремлівським хазяйвам те, що не встиг за першого прем'єрства - українську ГТС. Тобто піти шляхом Лукашенка, на чому пан Ахметов встигне заробити ще декілька мільярдів. Хоча, знов таки, Президент таких прав не має.

А ми, виборці до чого у розкладах між зазначеними панами? Адже це стосується родин мільярдерів, а не нас, пересічних громадян. То ж навіщо так тупо брехати?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.