Сіамські близнюки Кучми. Ющенко і Янукович готують виборчий фальсифікат

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 11.12.2009 13:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8679

Перший віце-прем’єр-міністр України Олександр Турчинов звинуватив Президента Віктора Ющенка і лідера Партії регіонів Віктора Януковича у спільному намірі дестабілізувати роботу Міністерства внутрішніх справ, щоб отримати можливість здійснення фальсифікацій на виборах.

Сьогодні Турчинов заявив, що команда лідера ПР розуміє, що Янукович не зможе виграти вибори президента, і в зв'язку з цим готує масштабні фальсифікації в першому та другому турі президентських виборів.

"Їм, безумовно, заважає МВС і чітка позиція (міністра внутрішніх справ Юрія) Луценка щодо недопущення будь-яких форм фальсифікацій. Саме тому вже сьогодні можна прогнозувати повну синхронізацію роботи в цьому напрямку і Віктора Януковича, і Віктора Ющенка", - сказав Турчинов.

За його словами, метою такої роботи буде саме дестабілізація роботи МВС і відволікання міліції від роботи, спрямованої проти фальсифікації виборів. Водночас, на сьогоднішньому з'їзді партії Вперед, Україно! Турчинов спрогнозував, що наступного пленарного тижня (15-18 грудня) Янукович разом з Ющенком намагатимуться дестабілізувати МВС шляхом розгляду Верховною Радою питань, спрямованих на це.

Як повідомлялося, сьогодні громадська організація Народна самооборона і партія Вперед, Україно! ухвалили рішення про підтримку кандидата на посаду президента України Юлії Тимошенко. Із закликом висловити підтримку Тимошенко виступив Юрій Луценко. Він, зокрема, зазначив, що після приходу до влади Тимошенко втілить у життя гасло "Бандитам - тюрми!". Однак, за його словами, не допустити до влади Тимошенко намагаються, зокрема, бізнесмен Дмитро Фірташ і керівництво Нацбанку, а Президент Віктор Ющенко сприяє їм у цьому.

Як відомо, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко кілька разів заявляла, що між Ющенком і Януковичем існує змова для перемоги на виборах президента. Вчора, 10 грудня, заступник голови Ради, один з лідерів БЮТ Микола Томенко також висловив думку, що ініціатива Ющенка про звільнення Луценка спрямована на підтримку Януковича. Крім того, заступник міністра юстиції прохання Ющенка про відставку глави МВС назвав піаром, а саму відставку - малоймовірною. У ПР же звернення Ющенка оцінили позитивно.

Нагадаємо, 10 грудня Юрій Луценко заявив, що Президент Віктор Ющенко не хоче боротися з корупцією, зазначивши, що Президент "п'ять років проспав на пасіці, а тепер всі бджоли передохли". Водночас, Луценко заявив, що не бачив листа Ющенка з рекомендаціями прем'єр-міністру Юлії Тимошенко про звільнення його з посади, а також пообіцяв найближчим часом направити Ющенку відкритий лист з інформацією про кількість корупціонерів.

Крім того, міністр визнав неетичність своєї поведінки стосовно Президента і висловив думку, що проблеми протистояння в "помаранчевому" таборі йдуть на користь лідеру Віктору Януковичу. "Це все гра на те, щоб Янукович став президентом", - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.