Український ринок нерухомості найперспективніший

Автор/джерело -  © Ринок.biz



Дата публiкацiї - 12.09.2006 10:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=868

Потенціал українського ринку комерційної нерухомості набагато цікавіший, чим потенціал ринків Центральної Європи, хоча на сьогоднішній день рівень послуг в сфері нерухомості на українському ринку не відповідає міжнародному.

Такої думки дотримується заступник директора міжнародної консалтингової компанії Jones LangLaSalle Філіп Бертере.

За його словами, сьогодні Україна займає дуже вигідне положення і є хорошою альтернативою російському ринку, а також і відомому серед міжнародних девелоперів ринку нерухомості країн Центральної Європи. «В принципі, на українському ринку, так само як і на російському, складно вести бізнес в сфері нерухомості, але з іншої сторони український ринок набагато компактніший. Український ринок розвивається по іншій схемі, аніж ринки будь-якої іншої країни світу. На цю схему розвитку впливає інфраструктура та розмір доходів громадян, система оподаткування, психологічний фактор», - каже він.

В цілому пан Бертере вважає, що процес розвитку торговельної нерухомості в Україні досить складний. Спостерігається запізнення з виходом на ринок багатьох проектів. Експерт зазначив, що в кожній країні, в тому числі і в Україні, є певні бюрократичні бар’єри, що негативно впливають на роботу іноземних інвесторів, а то і мішаючи бізнесу.

Прогнозуючи розвиток формату торговельної нерухомості в Україні, Філіп Бертере вважає, що 2007 рік стане роком гіпермаркетів, а потім буде рік формату DIY (зроби сам). А приблизно через три роки може наступити рік Department Store (універмаг). Він також зазначив, що починаючи з 2003 року темпи будівництва торговельних центрів в регіонах Росії та Україні перевищують столичні, однак з часом цей розрив зменшуватиметься.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.