Доля чергового траншу МВФ досі під питаннням

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 14.12.2009 16:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8692

Керівник місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) Джейла Пазарбазіоглу працюватиме на своїй нинішній посаді в Україні мінімум до 17 січня 2010 р.

Про це заявив міністр закордонних справ Петро Порошенко, відповідаючи на запитання, чи відповідає дійсності інформація про заміну глави місії МВФ в Україні.

Він заявив, що рішення щодо голови представництва МВФ в Україні - це компетенція керівництва Фонду.

Нагадаємо, МВФ планує виділити Україні четвертий транш кредиту stand-by у розмірі 2,5 млрд SDR (близько 3,71 млрд дол.) до кінця 2009 р. за умови виконання Україною узятих на себе зобов'язань. Уряд України продовжує переговорний процес із МВФ про виділення четвертого траншу кредиту. "Ми продовжуємо співпрацю і сподіваємося, що ми зможемо отримати четвертий транш до кінця року", - заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. За її словами, не відповідає дійсності, що МВФ прийняв рішення до закінчення президентської кампанії припинити співпрацю з Україною.

Як повідомлялося, 1 вересня ц.р. представники МВФ знаходилися в Україні для вивчення питання про надання Україні наступного траншу кредиту фонду. 5 серпня ц.р. Україна отримала кошти третього траншу в рамках кредиту МВФ за стабілізаційною програмою stand-by. 29 липня виконавча рада МВФ схвалила перерахування Україні третього кредитного траншу у розмірі 3,3 млрд дол. З урахуванням цього траншу загальна сума кредитних коштів, виділених Києву за програмою МВФ, складає 10,9 млрд дол.

У листопаді минулого року МВФ схвалив для України дворічну програму на загальну суму 16,4 млрд дол. Тоді ж Фонд виділив Україні перший транш в 4,5 млрд дол. Другий транш кредиту МВФ у розмірі 2,625 млрд дол. був отриманий 14 травня 2009 р.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.