Президент України Віктор Ющенко пожалівся іноземцям на Януковича

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.12.2009 12:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8696

Президент України Віктор Ющенко дав інтерв’ю режисерам французького продюсерського центру “Les Films Grain De Sable” Жану Мішелю Карре та Джил Емері для документального фільму “Україна. Народження демократії”.

Під час розмови В.Ющенко виклав своє бачення розвитку політичної ситуації в Україні з часу проголошення незалежності, оцінив основні процеси та події, які відбувалися в політикумі нашої держави протягом 1991 – 2009 років.

Розповідаючи про виклики, які виникають перед країною сьогодні, Президент наголосив, що найбільшою небезпекою для нації є повернення до авторитарного минулого, яке обов’язково принесуть із собою окремі кандидати в президенти у разі їхньої перемоги.

Відповідаючи на запитання чому так важко Україні дається боротьба з корупцією, Глава держави звернув увагу, що відповідальність за такий сумний стан справ лежить на парламентській більшості у Верховній Раді, яка призначає і уряд, і генпрокурора, і міністра внутрішніх справ, саме до компетенції яких відведені ці напрямки.

«Корупція з легкістю процвітає там, де необмежена депутатська недоторканість поєднується з кримінальним світоглядом і можливістю впливати на фінансові потоки. А у нашому парламенті дуже багато людей випадкових, часом з декількома судимостями — і вони формують більшість. Тепер скажіть мені, чи буде призначений більшістю генпрокурор або міністр внутрішніх справ відкривати і розслідувати справи проти злочинців у рядах цієї ж більшості? На жаль, сьогодні ми бачимо, що не буде», — констатував Віктор Ющенко.

Замість післямови. Дивно чути подібні спічі від Президента, який пройшов багаторічну практику законодавця, лідера колись найбільшої парламентської фракції. Адже, вибори відбуваються згідно із законом, який ухвалено колегами Віктора Андрійовича.

Окремо, умисно для іноземців, яким Віктор Андрійович звично бреше, зазначимо, що Президент України є суб'єктом законодавчої ініціативи. Очевидно, що за минулі п'ять років, Ющенку ніхто не заважав висловити своє незадоволення не у інтерв'ю іноземцям, а у формі законопроекту. Більш того, він цілком міг би, замість того, щоб розповідати нардепам «своєї» фракції на якому смітнику він їх знайшов, провести свою ініціативу через парламент. Мабуть не було у Віктора Андрійовича бажання боротися з корупцією.

До речі, можемо нагадати персонально Вікторові Андрійовичу, що його ідейний брат по лохотронам для народу, Віктор Янцукович, самй й є тією таємною особою з багатьма судимостями, про яку гарант торочить по всіх усюдах. Тільки агітбазікання Ющенка якось не стикується ні з Унівесалом, ні Меморандумом, які він підписав з отим «паханом» злочинного світу України.

Втім, що очевидно - то це те, що Президент не має найменшої поваги до громадян країни, яку очолює. Бо в іншому випадку - він би не дозволяв собі так принижувати власну державу примітивною брехнею.

Довідка. Продюсерський центр «Les Films Grain De Sable» – французька телекомпанія, заснована в 1975 році режисером Жаном Мішелем Карре. За роки діяльності компанія випустила більше 100 фільмів, як документальних, так і художніх. Найбільш відомі останні документальні проекти: «Корабель дурнів», «Дві матері», «Система Путіна», «Курськ: підводний човен в каламутній воді», «Епопея чорного золота» та інші.

Документальний фільм Жана Мішеля Карре та Джил Емері «Україна. Народження демократії» вийде на світові телеекрани в березні 2010 року. Окрім того, уривки інтерв’ю з провідними постатями української політики транслюватимуться в новинах французького телеканалу France 2 напередодні та під час президентських виборів в Україні в січні 2010 року. Фільм є спільним проектом продюсерського центру «Les Films Grain De Sable» та низки європейських телеканалів, зокрема France 2, Arté, Planète, TSR Switzerland, VRT Belgium та ін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.