На парламентських виборах в Італії перемогла опозиція

Автор/джерело -  © Перший національний канал



Дата публiкацiї - 11.04.2006 19:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=87

Лівоцентристський блок «Уніоне» на чолі з колишнім єврокомісаром Романо Проді з мінімальним відривом випередив правоцентристський союз «Форца Італія» нинішнього прем’єра Сільвіо Берлусконі.

Романо Проді почав святкувати свою перемогу ще до оголошення офіційних результатів голосування

Проді почав святкувати свою перемогу ще до оголошення офіційних результатів голосування. Лідер лівих сил був упевнений, що результати екзит-полів, які пророкували перемогу його коаліції, підтвердяться. І він не помилився - блок «Уніоне» буквально на кілька сотих відсотка випередив правий союз на чолі із Сільвіо Берлусконі. Такий маленький відрив між суперниками свідчить про розкол суспільства - вважають італійські журналісти. Проте ліві обіцяють об’єднати країну.

Романо Проді – лідер лівоцентристів:
"Ми поведемо Італію вперед, навіть заради тих, хто за нас і не голосував – ми повинні об’єднати країну".

За результатами виборів блок «Уніоне» отримає 340 місць із шестисот 30-ти в нижній палаті парламенту та 156 із трьохсот 15 у сенаті. Це дасть змогу його членам створити новий виконавчий орган. Однак політологи вважають: такий уряд існуватиме недовго, бо ліва коаліція - не монолітна. У неї входять надто різні партії: від крайньолівих комуністів до центристської соціально-християнської партії.

Сержіо – житель Рима:
"Вони кажуть про перемогу, проте це лише невелика чисельна перевага, а не політично вагома перемога".

Часта зміна урядів в Італії - не новина: за останні 60 років тут було 60 прем’єрів. Сільвіо Берлусконі – єдиний глава уряду після Беніто Муссоліні, якому вдалося протриматися на своїй посаді 5 років. Цілком можливо, що він й надалі буде прем’єром Італії - попри те, що його сила програла вибори. Політологи вважають, що він зможе розколоти ліву коаліцію та привернути на свій бік окремі партії. Це й дозволить Берлусконі зберегти свою посаду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.