Олігархи не бажають платити. Комуненерго ґартуватимуть українців холодом?

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 15.12.2009 17:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8701

Борги підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) за природний газ, спожитий протягом минулого опалювального сезону 2008-2009 рр., з 01.10.08, перевищують 2,37 млрд грн (оплата - 74%).

З початку нового опалювального сезону 2009-2010 рр., з 01.10.09, борги теплопостачальників перед ДК склали 1,09 млрд грн (оплата - 45%). Окрім того, борг АЕК «Київенерго» за природний газ, спожитий у 2008-2009 рр., становить 976 млн грн (оплата у 2009 р. - 64%).

Найбільші борги перед ДК за природний газ минулого опалювального сезону накопичили підприємства ТКЕ Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Запорізької, Луганської, Одеської, м. Києва (без АЕК «Київенерго»), Рівненської, Чернігівської, Черкаської, Кіровоградської, Сумської, Львівської областей. У новому опалювальному сезоні найбільше заборгували за природний газ теплопостачальні підприємства Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької, Київської, Одеської областей.

Підприємства ТКЕ ще не використали можливість зменшити свою заборгованість за газ шляхом оформлення й проведення відповідних протоколів, згідно з вимогами постанови КМУ від 05.03.09 №193 (визначає порядок компенсації з держбюджету різниці в тарифах). Загалом теплоенергетики не провели таких протоколів на 127,6 млн грн.

З метою активізації погашення заборгованості за природний газ, а також вирішення складних питань щодо проведення теплопостачальними підприємствами розрахунків, ДК «Газ України» провела низку виробничих нарад за участю керівників найбільших підприємств ТКЕ - боржників, а також місцевих органів влади (облміськдержадміністрацій, Ради Міністрів АР Крим, міських рад) з усіх областей (регіонів) України.

За підсумками виробничих нарад, керівники підприємств ТКЕ та місцевих органів влади надають до ДК затверджені органами місцевого самоврядування гарантійні листи-графіки погашення заборгованості, накопиченої протягом минулого та з початку нового опалювальних сезонів.

Від “Аратти”: так звані комунальні підприємства ТКЕ, очевидно, умисно не сплачують за спожитий газ. Підкреслюємо, не громадяни-споживачі, а так звані виробники послуг, за які громадяни сплачують гроші. Сплачують, до речі, за, м'яко кажучи, неякісні послуги. Чого не "помічають" ні захистники споживачів, ні прокуратура, ні решта державних уповноважених органів.

Зважаючи на ту обставину, що підприємства ТКЕ вже давно є власністю відомих олігархів, це тим більше, стурбовує кожного громадянина, оскільки ми всі наразі опинилися у стані заручників. Бо уряд Януковича заборонив нам, громадянам, відмовитися від так званих послуг централізованого тепло-водопостачання.

Ще одна обставина кидається в очі: найбільшими боржниками за спожитий газ є ТКЕ тих регіонів, де влада повністю контролюється Партією регіонів. Власне, як на нас, ця ситуація й є справжньою ілюстрацією того, що нам може принести влада Януковича і його подєльніков-мільйонерів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.