Депутати Київради зажадали послухати Кільчицьку. Про медичний дерибан

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 16.12.2009 12:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8707

На наступному засіданні Київради перший заступник мера Києва Ірена Кільчицька повинна відзвітувати, чому київська влада досі не подала депутатам міськради свої пропозиції щодо фінансування сфери охорони здоров’я в 2010 році.

За словами депутата від Блоку Литвина у Київраді Олени Антонової, Кільчицька повністю проігнорувала дані їй доручення. І на сьогодні в жодну з комісій Київради, у тому числі і в бюджетну, досі не надійшли пропозиції щодо фінансування міської медицини в 2010 році.

"На наступному засіданні заступник мера повинна пояснити причини своєї бездіяльності. Депутати ж, у свою чергу, повинні поставити принципову вимогу щодо такого звіту. Інакше й надалі КМДА буде ставитися до міськради як до утворення, здатного тільки на" дерибан "землі і майна та на беззмістовні розмови ", заявила Антонова.

Вона також наголосила, що затягування бюджетного процесу в Києві може привести до скорочення витрат на медикаменти, яке пропонує Головне фінансове управління міськадміністрації, і до скасування муніципальних надбавок лікарям.

"Бюджетний процес - це замкнене коло. Як тільки приймають кошторис, відразу починають розробку наступного. Але для київського мера і його команди і цей економічний закон не писаний. Коли в березні цього року повинні були думати над бюджетом-2010, депутати затвердили тільки кошторис на 2009 рік. Очевидно, щось подібне чекає Київ і наступного року. Принаймні, міська влада робить все можливе, щоб затягнути прийняття бюджету ", додала Антонова.

Нагадаємо, під час засідання Київради в ніч на 27 листопада депутати зобов'язали Кільчицьку до 15 грудня 2009 року подати пропозиції щодо фінансування сфери охорони здоров'я до бюджету Києва на 2010 рік.

Засідання Київради 26 листопада в цілому тривало близько 17 годин. Засідання розпочалося о 10:00 26 листопада і закінчилося близько 3:00 27 листопада. Депутати розглянули близько 15 питань.

У листопаді тимчасова слідча комісія (ТСК) Верховної ради з питань розслідування порушень законодавства посадовими особами Київради і Київської міськдержадміністрації у понеділок, 23 листопада, повідомила про факти необґрунтованого підвищення цін на житлово-комунальні послуги і зловживання, які призвели до критичного стану медичної галузі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.