Уряд запевняє, що ситуація з грипом під контролем

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 16.12.2009 18:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8716

Ситуація з епідемією грипу в Україні контрольована, заявляє перший віце-прем’єр Олександр Турчинов.

"Я хочу сказати, що ситуація сьогодні контрольована, і всі лікарні забезпечені необхідними лікарськими препаратами для лікування ГРВІ, для лікування грипу", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

При цьому, за словами Турчинова, друга хвиля епідемії грипу в Україні протікає більш гостро в східних та південних регіонах. Особливу роль у цьому, зазначив він, зіграла велика щільність населення України в цих регіонах.

Також Турчинов попросив ЗМІ та політичні сили не робити провокаційних заяв на тему грипу, які не мають під собою підґрунтя.

Уряд закликає Президента України Віктора Ющенка негайно підписати закон про виділення 608 млн. грн.. на боротьбу з епідемією грипу, заявив Турчинов.

"До завершення бюджетного року, а це приблизно 25 грудня, фактично залишається близько тижня, і я, користуючись нагодою звертаюся до пана Президента з проханням не зволікати, не грати в політичні ігри, і негайно підписати цей закон", - сказав він.

Водночпс, Турчинов повідомив, що Кабінет міністрів України готовий надати повний доступ представникам української опозиції до всіх документів, за допомогою яких можна було б простежити, куди будуть спрямовані кошти, виділені на боротьбу з грипом.

"Шановні колеги, у вас є можливість, і уряд відкриває будь-яку інформацію для того, щоб ви могли проконтролювати використання даних коштів. Це може бути профільний парламентський комітет або будь-яка комісія, група народних депутатів або представники політичних сил. Я ще раз наголошую, ми готові надати будь-який документ, як на центральному, так і забезпечимо відкриття документа на регіональному рівні ", - сказав він.

Водночас,, за словами першого віце-прем'єра України з 608 млн. грн.. 108 млн. грн. уряд має намір спрямувати на виплату додаткової заробітної плати медичним працівникам, 380 млн. грн. на закупівлю медичного обладнання та 120 млн. грн. на закупівлю необхідних медичних лікарських засобів та захисних засобів .

При цьому Турчинов зауважив, що 50% від цієї суми відразу ж будуть направлені в регіони, а саме в регіональні, місцеві та районні лікарні.

Як повідомлялося раніше, у вівторок, 15 грудня, Верховна Рада виділила понад 600 млн. грн. на боротьбу з епідемією грипу в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.