Тимошенко все ще сподівається на транш від МВФ

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 17.12.2009 14:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8724

Україна має гарні прогнози на отримання чергового траншу кредиту від Міжнародного валютного фонду до кінця 2009 року.

Про це заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко в Чернігівській області. "Ми продовжуємо співпрацю. Ми маємо хороші прогнози", - сказала вона.

Як повідомлялося раніше, уряд України звернувся з листом до МВФ, в якому міститься прохання пом'якшити деякі вимоги Фонду при продовженні співпраці в рамках виділення коштів кредиту stand-by, оскільки виконання програми співробітництва проходило на тлі "дуже складних" політичних умов у країні.

Лист про наміри за підписом прем'єр-міністра, голови Нацбанку Володимира Стельмаха та в.о. міністра фінансів Ігоря Уманського 7 грудня передав до МВФ віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря.

Українська влада бореться за отримання від МВФ $ 2,37 млн (SDR 1,5 млрд) до кінця 2009 року.

МВФ восени-2008 прийняв рішення про виділення Україні кредитів у рамках програми stand-by у розмірі близько $ 17 млрд. Київ уже отримав три транші на загальну суму майже $ 11 млрд. При цьому в другому кварталі Фонд надав країні другий транш у розмірі близько $ 2,8 млрд, що були приблизно порівну розподілені між Нацбанком і урядом, а в третьому кварталі - третій транш на $ 3,3 млрд, який повністю надійшов у розпорядження уряду.

Виділення четвертого траншу в розмірі $ 3,8 млрд було заплановане на листопад за підсумками третього перегляду програми. Місія Фонду завершила роботу в Києві наприкінці жовтня, однак не зробила позитивної заяви про завершення перегляду. МВФ неодноразово публічно наголошував, що чекає формування консолідованої позиції української влади в питанні реалізації антикризових дій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.